Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki konferansın açılışında yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerle ''tarihi'' gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını ifade etti.
     ''Kendi neslimize bu gerçekleri anlatacağız ki bazı hakikatler gün ışığına çıksın'' diyen Poyraz, '' Bizim gençlik yıllarımızda merhum Necip Fazıl Kısakürek 'Abdulhamit Han' kitabını yayınlayıncaya kadar değişik şekillerde anlatılıyordu. Bu kitap yayınlandıktan sonra gerçekler ortaya çıktı. Geçmişimizi gelecek nesillerimize aktarmak bizim görevimiz'' şeklinde konuştu.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan tarihçi Mustafa Armağan ise Abdülhamit Han'ın tahttan indirilmesinden sonra yaşanan olayları ve Abdülhamit Han'a yöneltilen suçlamalarla ilgili bilgiler verdi.
     Armağan, II. Abdulhamit döneminin yanlış ve taraflı anlatıldığını ileri sürerek, Abdulhamit Han'ın Osmanlı'ya Avrupalılarca 'hasta adam' yakıştırması sırasında tahta geçtiğini ve devleti aralıksız 33 yıl başarıyla yönettiğini söyledi.
     Darbe yapmaya çalışanların ilk kez Abdülhamit Han zamanında yargılandığını anlatan Armağan ''Kendisi darbe yapanları yargılamasına rağmen idam kararlarını asla imzalamadı. Cezalarını müebbet hapis olarak onayladı. O hayatı boyunca siyasal suçtan hüküm giyenleri hiç idam ettirmemişken, onu indiren ittihatçılar yıllar boyu yüzlerce kişiyi herkesin gözü önünde idam etti'' ifadelerini kullandı.