Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmenlerinden Saadet Doğru ve kursiyerleri tarafından yapılan folklorik Kitre Bebek sergisinin açılışı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik'in katılımıyla davullu zurnalı törenle açıldı. Halk oyunları ekibi alışveriş merkezi önünde yöresel oyunları  sergilerken, ziyaretçiler de onlara alkışla tempo tuttu.

Serginin açılışında konuşan Müsteşar yardımcısı Salih Çelik, " Kahramanmaraş'ta olmaktan oldukça mutluyum. Sergi fevkalade. Geleneklerimizi yaşatan bu el emeği, göz nuru ürünlerin yaşamasına vesile olan, tüm öğretmen ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu güzel sergiye ev sahipliği yapan Piazza Alışveriş Merkezi'ni de ayrıca kutlamak isterim" dedi.

Kahramanmaraş'ın Türkiye ekonomisinde ve kültüründe ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü,

" Kahramanmaraş önünde kahraman kelimesini kazanmış sadece ülkemizde değil dünyada tek büyük şehrimizdir.  Özellikle tekstil alanındaki faaliyetleriyle, dondurmasıyla, mutfağıyla ve Kurtuluş  Savaşı'nda yapılan onurlu mücadeleleriyle zihinlerde yer edinmiş olan bu güzel kentimizdeki sürekli değişim ve değişimi gözlemlerken mutlu oluyorum.''

 Serginin açılışına, Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Kılınçkıran, Piazza Alışveriş Merkezi Müdürü Serbülent Tekinşen ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Toplumun gelenek ve göreneklerini,  kültürünü ve insan mozaiğini minyatür halleriyle yansıtan kitre bebekler, izleyenlere buram buram Anadolu'yu yaşattı.