Deli Gönüller Konağı'nda düzenlenen açılışa Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Belediye eski Başkanı Mustafa Poyraz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serdar Yakar ile diğer yetkililer ve izciler katıldı.

Açılış programında sırasıyla Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Abdullah Göktaş, Belediye eski Başkanı Mustafa Poyraz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Vali Şükrü Kocatepe birer konuşma yaptılar.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyükşehir belediyesi olarak tarihe ve kültürel taşınmaz varlıklara önem verdiklerini ifade ederek, konağın restorasyonun tamamlanmasının ardından Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübüne verildiği ifade etti.

Büyükşehir Başkanı Erkoç: “Bu tarihi konağımız izcilik kulübümüz ve büyükşehir belediyemizin ortak yürüttüğü izcilik konağı projesi kapsamında tamamlandı. İzci kardeşlerimiz burada çalışmalarını yürütecekler. Kendilerine hayırlı uğurlu olsun. Çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek konak gezildi ve topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.