Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde Hayati Vasfi Taşyürek anlatıldı.

Moderatörlüğünü Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fetih Yanardağ’ın yaptığı panelde Hayati Vasfi Taşyürek anlatılar.

Panel ilk olarak Ramazan Avcı tarafından hazırlanan Afşin Tanır’dan olan Hayati Vasfi Taşyürek’i anlatan kısa bir slayt izlenmesini ile başladı.

Moderatör Yrd. Doç. Dr. Fetih Yanardağ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel anlamda düzenlediği paneller zincirine bir yenisini eklemenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek: “Bu günkü panelimizde Hayati Vasfi Taşyürek’i işleyeceğiz. Daha önce paneller, konferanslar ve seminerler düzenleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, özellikle kültür ve sanat alanlarında da yetiştirdiği değerlere sahip çıkmaktadır. Bu panelimizde panelistlerimiz 10’ar dakika süre içerisinde Hayati Vasfi Taşyürek’i anlatacaklar. Gerçi Hayati Vasfi Taşyürek’i anlatmaya dakikalar değil saatler bile yetmez ama panel için bize ayrılan süre zarfında hareket edeceğiz” diye konuştu.


Moderatör Yanardağ’ın bu açıklamasının ardından panelistler sırasıyla Abdulhakim Eren ‘Şair ve Bir Şiir Hikayesi’, Serdar Yakar ‘Hayatı ve Bir Şairin Ölümü’, Abdurrahman Gündoğan ‘ Edebi Şahsiyeti ve Hatıralar’ ve Ramazan Kılıç ‘Şiirleri ve Hatıralar’ konularında konuşarak Hayati Vasfi Taşyürek’i anlattılar.

Panelin sonunda sunulan Şiir Dinletisinde Ramazan Avcı, Hayati Vasfi Taşyürek’in birbirinden güzel şiirlerini okuyarak panele katılanları mest etti.

Panelin sonunda Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile AK Parti Milletvekili Adayı İlker Çitil, panelistlere birer katılım belgesi takdim ettiler.

Panele Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Milletvekili Adayı İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Alagöz ile Hayati Vasfi Taşyürek’in torunu Hayati Taşyürek ile şairin hayranları katıldı.

Hayatı Vasfi Taşyürek Kimdir?