Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde kapılarını 4'üncü kez kitapseverlere açtı.

FOTO GALERİ - TIKLA
263 yayıneviyle 262 şair ve yazarın yer aldığı 4. Kahramanmaraş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı özellikle öğrencilerin yoğun ilgisini çekti. Kitap fuarının açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal ile ulusal ve uluslararası düzeyde şair ve yazar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bizim hikayemiz daha yapılmadı. Şuanda Recep Tayyip Erdoğan tarih yapıyor, kalem erbabı da bu yapılan tarihi kaleme alacak" dedi.
Ünal, "Türkiye, asıl bundan sonra hikayesini yazacak. Türkiye, asıl bundan sonra sanatın diliyle konuşacak, çünkü Türkiye’nin artık büyük bir hikayesi var, Türkiye’nin 15 Temmuz’u var. İnsanlık tarihinde görülmemiş bir hikayeyi bundan sona kalem erbabı sanatın diliyle konuşacak ve anlatacak. 15 Temmuz konuşulmadı ve daha anlatılmadı, daha çok taze. İnanın biz içinde yaşadığımız için çok fark etmiyoruz. Ama 10 yılı sonra 15 yıl sonra bu coğrafyada verilen mücadelenin ve şu anda Türkiye’nin ayağa kalktığı her alanda verdiği mücadelenin destanı yazılacak, hikayesi yazılacak. Ve bunu da kitaplara dökecek olan bu kalem erbabı olacaktır. O yüzden bizim hikayemiz daha yapılmadı. Şuanda Recep Tayyip Erdoğan tarih yapıyor, kalem erbabı da bu yapılan tarihi kaleme alacak" ifadelerini kaydetti.
Ünal’ın ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da okumanın önemine değinerek, "Az okuyan, toplum içten içe ruhu kemirilen ve bir gün devrilip düşmeye mahkum olacak olan toplumlardır" dedi. Başkan Erkoç, "Toplumların gelişmişlik düzeylerinden en önemli göstergelerinden biri, o toplumu oluşturan bireylerin okuma alışkanlığı durumudur. Bilgi çağının gerektirdiği düşünce donanımını, okuyarak güçlendiren bireylerden oluşan toplumlar sorunlarını daha demokratik yoldan daha kolay çözebilmektedir. Daha üretken olabilmekte ve kendisini daha iyi ifade edebilmektedir. Günümüzde az okuyan toplumlar sefalet ve kaos içinde, terör kucağında pençeleştiğine şahit olmaktayız. Az okuyan toplum içten içe ruhu kemirilen ve bir gün devrilip düşmeye mahkum olacak olan toplumlardır" dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte açılış kurdelesini kesti ve fuar alanını ziyaret etti. Öte yandan Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.