Sunculuğunu Ramazan Avcı'nın yaptığı Şiir Dinletileri Programında ilk olarak Şiir festivali için hazırlanan slayt gösterisi sunuldu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Şiir Dinletileri, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın açılış konuşması ile başladı.

Şair ve şiir denilince akla ilk gelen ismin Kahramanmaraş olduğuna dikkat çeken Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Şehirlerin kendine has değerleri vardır. Necip Fazıl Kısakürek, Erdem Beyazıt, Nuri Pakdil, Alaaddin ve Rasim Özden Abdurrahim Karakoç gibi birçok şair, yazar ve fikir adamı çıkmıştır. Sezai Karakoç ortaokulu Kahramanmaraş'ta okumuş ve ”˜çocuk yüreğimin ateş aldığı yer Maraş' ifadesini kullanmıştır.

Bu yıl şiir festivalimizin temasını Sezai Karakoç olarak belirledik. Çünkü Sezai Karakoç, hiç kimsenin olmadığı bir zamanda, küllenmeye yüz tutmuş bir medeniyetin arta kalan küllerinden yeni bir nesil meydana getirmiştir. Diriliş ile verdiği mücadele amacına ulaşmıştır. Doğu'nun Yedinci Oğlu olmuştur. 
Şehrimizin bu değerlerine sahip çıkmak ve onları gelecek nesillere tanıtmak ve aktarmak bizim asli görevimizdir.

Kahramanmaraş Belediyesi olarak düzenlediğimiz sempozyumlar, paneller ve konferanslarla bu değerlerimizi anlatıyor ve bunları kayıt altına alıyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Şiir Festivalimizin etkinliklerine hepinizi davet ediyor, sözü daha fazla uzatmadan üstadlarımıza bırakmak istiyorum” diye konuştu.

Başkan Poyraz'ın açılış konuşmasının ardından şairler sırasıyla şiirlerini okudular.

Ahmet Doğru, Ali Akbaş, Mir Cevat Ahıskalı, Batur Nurbayev, İbrahim Yavuz Zarifoğlu, Baheaddin Karakoç, İnci Okumuş, Mustafa Okumuş, Tayyip Atmaca, Yunus Kara sırasıyla şiirlerini okudular.
Şairlerin şiirlerini okumasının ardından sahneye çıkan Bedirhan Gökçe, birbirinden güzel şiirleri okuyarak gönülleri fethetti.

Şiir dinletileri programına Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan kara, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir İlbak, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, KSÜ ilahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şengül, Belediye Meclis Üyeleri, belediye birim müdürleri ile çok sayıda şiir severler katıldı.