Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Doğa Koruma Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz ve beraberindeki heyetle Yavşan Yaylası'nda yaptıkları incelemenin ardından, öncelikle belirlenen bölgelerdeki ulaşım sıkıntısını gidererek, yayladaki tüm doğal güzellikleri ortaya çıkarmaya çalışacaklarını ifade etti.

Doğu Akdeniz'in yaylası konumunda olan Kahramanmaraş'ta çok büyük bir doğa turizmi zenginliği olduğunu belirten Erkoç, "Kentimiz, adete Doğu Karadeniz gibi doğal zenginliklere sahip. Yavşan, Başkonuş ve Fırnız yaylalarımızda müthiş bir bitki örtüsü ve çok zengin su kaynaklarımız mevcut. Bu alanda yapılacak hizmetlerle sadece Kahramanmaraş değil komşu illerimiz  Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Adana ve Mersin de nefes alacak" dedi.

Yaz aylarında yapılması planlanan projelerin yanı sıra kışın yoğun kar yağışı alan Yedikuyu bölgesini de kayak merkezine dönüştürmek istediklerini aktaran Erkoç, bunun için MTA Genel Müdürlüğü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'yle temas halinde olduklarını kaydetti.

Erkoç, termal turizmle ilgili de bölgenin ciddi anlamda zenginliği olduğunu, bu konuda da yakın zamanda gerekli adımların atılacağını sözlerine ekledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Deligöz de Kahramanmaraş'ın kentin doğa turizmi açısından yüksek potansiyelinin istenilen seviyede değerlendirilemediğini söyledi.

İncelemelerde tespit edilen birtakım eksikliklerin yapılacak olan ortak çalışmalar sonucu gelecek yıla kadar giderilmesini planladıklarını dile getiren Deligöz, Kapıçam ve Yavşan Yaylası tabiat parkında insanların doğa turizminden istedikleri ölçüde istifade edebilmelerinin sağlanması için çalışmaların başladığını bildirdi.

İnceleme çalışmasına, Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürü Muhittin Boyalı ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük de eşlik etti.