KAYSERİ (AA) - Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'den Kayseri Milletvekili seçilen Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, "AK Parti seçimlerde birinci parti oldu. Dolayısıyla aslında seçmen AK Parti'nin bu ülkede istikrarın merkezi olduğunu söylüyor ama tek başına iktidar olmasını biraz ertelemesini istedi, koalisyonlara kapı açtı" dedi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün yapılan milletvekili genel seçiminden AK Parti'nin "iktidarı kazanamasa da kaybetmediğini" söyledi.

Halkın kararına saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Doğan, "AK Parti seçimlerde birinci parti oldu. Dolayısıyla aslında seçmen AK Parti'nin bu ülkede istikrarın merkezi olduğunu söylüyor ama tek başına iktidar olmasını biraz ertelemesini istedi, koalisyonlara kapı açtı. Sonuçta AK Parti ülkede büyük bir teveccüh gördü" diye konuştu.

Her partinin bu seçimden ders çıkarması gerektiğini belirten Doğan, şöyle devam etti:

"Bu seçimde hem dış mihraklar hem içerideki muhalefetin birlikte hareket etmesi, Paralel Yapı, terörist yapı hepsi AK Parti'ye saldırmasına rağmen halk yine de AK Parti'ye sahip çıktı ve yüzde 40'ın altına düşürmedi. Koalisyonu denemek istedi, buna da saygı göstermek lazım. CHP seçimin en başarısızı, mağlubu sayılır. Her bir partiye mesaj var, iyi değerlendirmek lazım."

Doğan, AK Parti'nin tek başına iktidara gelemese bile Türkiye'nin umudu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Meclise gidiyoruz ama AK Parti tek başına iktidar olsaydı daha sevinçli giderdik. Ülke açısından önemli bir seçimdi. Ekonominin bozulması, koalisyon dönemlerinde yatırımların aksaması söz konusu olabilir diye düşünüyorum. İnşallah kazanımlarını, kaybetmez bu ülke. Koalisyonlar çok çektirdi, inşallah yeni dönemde bu kazanımlardan Türkiye geri gitmez. Önümüzde aslında bir koalisyon gözüküyor ama nasıl koalisyon olacağı belli değil ya da bir azınlık hükümeti veya en sonunda erken seçim gözüküyor. İnşallah hayırlısı olsun diyelim."