Kısa adı KAMEK olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Andırın’da faaliyet veren KAMEK kursları, Afşin ve Göksun ilçesinde de kurulum çalışmalarını tamamladı ve önümüzdeki günlerde kurslara başlanacak.

Çağlayancerit, Pazarcık, Nurhak, Ekinözü ve Elbistan İlçesinde de kurs vermek için çalışmalarına başlayan Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü kurs merkezi kurma çalışmalarını yürütüyor.

Necip Fazıl Kısakürek Kurs Merkezi, Özel İdare İş Merkezi ve Şekerdere Kurs Merkezi’nde verilmekte olan kurslar bağlama, solidworks,Ney, Türkçe, Halk Müziği ve Pastacı Çıraklığı, Adobe Photoshop kursları tüm hızıyla devam ediyor.

Öte yandan Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’nde de Suriyeli’lere yönelik kurslar devam ederken, Necip Fazıl Kısakürek Kurs Merkezi’nde Tezhip Sanatı ve Ebru Sanatı Kursu için kayıtlar 24 Kasım’a kadar devam edecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde verilmekte olan kurslara 600 tanesi Suriyeli olmak üzere 4 bin 100 kursiyer müracaat etti ve çeşitli dallarda eğitim aldı.

KAMEK bünyesinde verilen kursların sonunda kursiyerlere sertifikaları veriliyor.