Hollanda Nevşehirliler Federasyonu tarafından yapılacak bir organizasyonla Kapadokya Bölgesi’nin tarihi ve kültürel güzellikleri Holanda’da tanıtılacak.

Hollanda Nevşehirliler Federasyonu Başkanı Şengezel Kürk, Vali Mehmet Ceylan’ı makamında ziyaret ederek yaptıkları ve yapacakları projeleri hakkında bilgi verdi. Bir önceki ziyaretlerine platform olarak geldiklerini hatırlatan Kürk, şu an ise federasyon çatısı altında birleştiklerini dile getirdi. Hollanda’da 25 bin Nevşehirlinin yaşadığını anlatan Kürk, Federasyon olarak herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Geçtiğimiz aylarda Hollanda’da gerçekleştirdikleri 'Nevşehir tanıtım günleri' ismini verdikleri 3 – 4 günlük programa Kozaklı ve Gülşehir ilçe belediye Başkanlarının katıldığını söyleyen Kürk, ayrıca iftar programları da gerçekleştirdiklerini ifade etti. Aralık ayının 5’inde Hollanda’da büyük bir organizasyon yapmayı düşündüklerini ama henüz içeriğinin netleşmediğini dile getiren Şengezel Kürk “Valimiz Mehmet Ceylan’ı organizasyonumuza davet ediyoruz. Katılabilirlerse bizleri ve orada yaşayan binlerce Nevşehirliyi çok mutlu ederler. Federasyon olarak Hollanda’da bölgemizin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtma yanında hemşehrilerimizin biraraya gelerek tanışma ve kaynaşmasını da sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Vali Mehmet Ceylan ise ziyaretten dolayı mutlu olduğunu, Hollanda Nevşehirliler Federasyonu’nun çalışmalarında yapabilecekleri olursa katkı sağlayabileceklerini söyledi. Vali Ceylan ayrıca programı müsait olursa Aralık ayında yapılacak organizasyona da katılmayı arzu ettiğini dile getirdi.