Yunanistan'ın başkenti Atina'da Türk sanatçılar tarafindan grafik, illüstrasyon ve resimlerden oluşan "Çizgilerle Dostluk” serigisi açıldı.

Atina'da Karadenizli Türk sanatçılar tarafından grafik, illüstrasyon ve resimlerden oluşan "Çizgilerle Dostluk” sergisi açıldı. Türkiye’nin dünyaca tanınmış Ordu kökenli grafik sanatçıları Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Emin Öztürk, Sadık Karamustafa ve Uğurcan Ataoğlu’nun eserlerinden oluşan sergi, Türkiye'nin Atina-Pire Başkonsolosluğu ile Atina Belediyesi, Kültür, Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü işbirliğinde, Atina Melina Merkouri Kültür Merkezi’nde 3-10 Mart 2015 tarihleri arasında gezilebilecek.

Sanatçılar eserlerinde dostluğu, yerel kültürel özellik ve değerleri ulusal ve küresel dünyanın sanatsal birikimi ve günümüz değerleriyle sentezliyor.

Sanatseverler, eserleri Amerikanın ünlü “The New Yorker” , “Forbes” dergileri ile “New York Times” gazetesinin kapaklarını çeşitli defalar süslemiş olan Gürbüz Doğan Ekşioğlu ile çok sayıda uluslararası yayının tasarım ve kapağında eserleri yer alan Emin Öztürk, Sadık Karamustafa ve Uğurcan Ataoğlu adlı dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini görme fırsatı elde bulacak. Sanatçıların eserleri, UNICEF çalışmalarında kartpostal olarak da ilgililerin beğenisine sunulmuştu.

Serginin açılışına Atina-Pire Başkonsolosu İsmail Sefa Yüceer, sanatçılar ve Atina'da ikamet eden Türklerin yanı sıra İstanbul kökenli Rumlar ile Yunan sanatseverlerler ilgi gösterdi.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Başkonsolos Yüceer, etkinliğe ilgi gösteren sanatseverlere teşekkür etti. 66 grafik, resim ve illüstrasyonun sergilendiğini belirten Yüceer, kültür ve sanatın iki ülke ilişkilerine yaptığı pozitif katkıyı vurguladı. Başkonsolos, benzeri sergileri bundan sonra da destekleyeceklerini söyledi.

Serginin açılışında ünlü Yunan kemençe sanatçısı Dimitris Apostolakis ile sanatçı Fide Köksal ve piyanist Nassos Sopylis tarafından Türkçe ve Yunanca parçalar seslendirildi.