Kahramanmaraş Uluslararası 4. Kitap ve Kültür Fuarı onur konuğu olarak Kahramanmaraş’ta bulunan, Arap Birliği tarafından 2015 yılında yılın gazetecisi seçilen ve Arap dünyasının en etkili 100 ismi arasında gösterilen Katar Al-Arabi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Jabir Salem Al-Harmi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret etti.

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Jabir Salem Al-Harmi, Katar ve Türkiye’nin tarih ve kültür açısından birçok ortak özelliğinin bulunduğunu ifade etti. Sadece siyasi alanda değil ekonomi, kültür ve eğitim alanında da iki ülke iş birliğinin önemine değinen Al-Harmi “Katar ve Türkiye olarak eğitim ve bilimde ne kadar ilerlersek Müslüman ümmeti de aynı ölçüde ilerleyecektir.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Deveci, Katar ve Türkiye’nin iki ayrı ülke olmalarına rağmen ortak bir düşünce ve ideale sahip olduğunu belirtti.

Jabir Salem Al-Harmi’nin Katar Üniversitesi sözcüsü sıfatıyla yer aldığı ziyaret kapsamında Katar Üniversitesi ile KSÜ arasında eğitim alanında işbirliği protokolü hazır hale getirildi. Rektör Deveci tarafından imzalanan protokol, Katar Üniversitesi Rektörlüğüne ulaştırıldıktan ve imzalar tamamlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Yabancı uyruklu öğrencilerin KSÜ’yü tercihinin önemine değinen Rektör Deveci, özellikle Ortadoğu ve İslam coğrafyasından gelen öğrencilere ayrı bir önem verdiklerinin altını çizdi.

Rektör Deveci, imzalanan iş birliği protokolünün yürürlüğe girmesinin ardından Katar başta olmak üzere Arap ülkelerinden gelen öğrencilerle ilişkilerin daha özel ve daha güçlü bir yapıya kavuşacağını söyledi.

Ziyarette Jabir Salem Al-Harmi’ye Katar Türk Okulları Müdür yardımcısı Muhammet Kılıçsallayan eşlik ederken Rektör Deveci, ziyaretin anısına Al-Harmi’ye oyma ceviz sandık hediye etti.