Ebru sanatını tanıtmak, değerini ve toplumdaki rolünü artırmak amacıyla Bafra Nazmiye Demirel Ortaokulu görsel sanatlar öğretmeni Yasemin Ulukaya liderliğinde başlatılan 'Sudaki Renklerin Dansı Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Projenin tanıtımına Bafra Kaymakam Halis Arslan ve Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’ da katıldı. Nazmiye Demirel Ortaokul öğretmeni Yasemin Ulukaya hem projeyi anlattı ve hem de bir çiçek resminin yapılışını suda renkli boyalarla çizimini gösterdi. Ulukaya, "Bu sanatın tarihi ve Türk toplumundaki önemi büyüktür. Bu yaptığımız proje hatayı kabul etmeyen ebruli proje sanatıdır. Böyle bir projeyi yaparken ufacık bir hata sonunda işleminiz sona eriyor ve tekrar baştan başlamamız gerekiyor." dedi.

Kaymakam Halis Arslan ise "Hatayı hiçbir şekilde kabul etmeyen şu anda ebruli proje sanatıdır. Sizleri yürekten kutluyorum. Hem itina ile suyun üzerinde değişik boya renkleriyle motifler çizdiniz sonunda ise resim kağıdı üzerine çıktısını aldınız. Bu sanatın şimdiki çocuklarımızın pür dikkat dinleyip onların da yapmaları gerekmektedir. Sanatın kötüsü olmaz. Bu bir bizler için mirastır. Sahip çıkılması lazım. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında okullar tarafından sergilenecek olan bir fuar kurup projeler burada yarışacaklar. Başarılarınızın devamını diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul müdürü Zekai Şahin ve Müdür Yardımcısı Tugay Kökkölünk, Kaymakam Halis Arslan’a okul hakkında bilgi verdi.