Bitlis’in Güroymak İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, iki yıl boyunca görev yaptığı Güroymak ilçesini tek cümleyle özetleyerek, “Norşin bir hazine üzerinde oturan dilenci misali.” dedi.

Son Kaymakamlar kararnamesi ile yaklaşık iki yıldır görev yaptığı Bitlis’in Güroymak ilçe kaymakamlığından terfi ederek Adıyaman Besni İlçe Kaymakamlığı'na atanan Kaymakam Çağlayan Kaya, ilçede veda programı düzenledi. Düzenlediği veda programında konuşan Kaymakam Kaya, ilçede yaklaşık iki yıldır görev yaptığını belirten Kaymakam Kaya, bu sürede bir birinden güzel günlerinin geçtiği bu anlamda da Güroymak’ı kalkındıracak birçok projeye imza attıklarını anlattı.

NORŞİN BİR HAZİNE ÜZERİNDE OTURAN DİLENCİ MİSALİ

Görev süresince hayata geçirdiği projeleri ve hedefledikleri projelerle ilgili bilgi veren Kaymakam Kaya, “Norşên bende kalıcı izler bıraktı. Bana bu ilçeyi bir cümle ile ifade et deseler “Norşin bir hazine üzerinde oturan dilenci misali” tabirini kullanırdım. Bu bölgenin o kadar çok potansiyeli var ki, sadece bir kaçı hayata geçirilse, bölgenin çehresinde çok büyük değişimler yaşanır. Bu dinamikleri fikir bazında düşünüp projelendirmek bizlere nasip oldu. Bunun için çok çaba sarf ettik. Umarım bizden sonra bayrağı devralacak arkadaşlarımızın bu projeleri hayata geçmesini sağlayacaktır.” diyekonuştu.

ÜRETMEYEN TÜKETEN VE DEVLETİN YARDIMLARIYLA GEÇİNEN TOPLUMLARI KAÇINILMAZ SON BEKLER

Devletin yardım politikalarını da eleştiren Kaymakam Kaya, “Üretmeden, emek harcamadan, alın teri dökmeden, sadece tüketen, devletin yardımları ile geçinen toplumları kaçınılmaz son bekler. Elbet sosyal devlet olma ilkesi gereği, yaşlısına sakatına, duluna, yetimine bakmak devletin görevidir. Bunun yanında devlet hem yatırım yaparak çalışmaya teşvik etmeli, hem de çalışma karşılığı yardım yapmalıdır. Bunu yaparken, çok ciddi bir denetim mekanizması geliştirmelidir.” ifadelerini kullandı.

ARANIZDAN BAŞIM DİK OLARAK AYRILIYORUM

Güroymak’tan başı dik olarak ayrıldığını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti: “Kıymetli Norşinliler; 2 yılı bu güzel beldede dolu dolu geçirdim. Meslek büyüklerimden özür dileyerek şu konuyu da ifade etmek istiyorum. Mülkü idare amirinin tanımını bize tek kelimeyle açıkla deseler benim cevabım 'beklentisizlik' olur. Evet yıllarca meslek büyüklerimiz kaymakamlık mesleğinin onur mesleği olduğunu söylerlerdi. Nitekim beklentisizlik ve onur kelimesinin birbirine yakıştığı kadar, bu iki kelimenin yakıştığı meslektir mülki idare. Hiçbir maddi ve manevi beklentiye girmeden, insana insan olduğu için değer veren, insana hizmet ettikçe mutlu olan, mutluluğu insanımıza hizmet etmekte bulan, insanların övgüsünden de yergisinden de ders çıkaran, her kişiyi kendi akrabası, her beldeyi kendi memleketi gören meslektir mülki idare. İşte bu duygu ve düşüncelerle hiçbir beklentiye girmeden bu güzel beldeyi kendi memleketim gibi görerek hizmet etmeye çalıştım. Aldığım kararları, her gün vicdanımı sorgulayarak başımı yastığa koydum. Ve şükürler olsun ki vicdanım rahat, alnım açık ve başım dik olarak aranızdan ayrılıyorum.”