KAYSERİ/SİVAS (AA) - Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat etkinlikleri kapsamında bu hafta 5 oyun izleyicilerle buluşacak.

Kayseri'de, Tiyatral Sanatlar Akademisi Vakfınca hazırlanan "Çekirdek Aile" adlı çocuk oyunu, 12 Kasım'da minik tiyatroseverlerle bir araya gelecek.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda sahnelenecek oyun, saat 12.00 ve 15.00'te ücretsiz izlenebilecek.

Vakıf oyuncularınca sahnelenecek "Oburcuk" adlı çocuk oyunu da 13 Kasım'da oynanacak.

Çağın en büyük sağlık sorunlarından obeziteyi ele alan oyun, Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosunda saat 12.00 ve 15.00'te ücretsiz sahnelenecek.

Öte yandan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 98. yılı dolayısıyla piyanist Tuluyhan Uğurlu, bu akşam saat 19.30'da Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde konser verecek.

- Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), 9-19 Kasım'da ikisi yetişkinler biri de çocuklar için hazırlanan 3 oyunla perdelerini açacak.

SDT, Grimm Kardeşler’in kaleme aldığı, eğlendirici hikayesiyle her yaştan seyircinin beğenisini kazanan, "Bremen Mızıkacıları" adlı çocuk oyununu, 9 ve 16 Kasım Çarşamba günleri saat 10.30'da, minik tiyatro izleyicisiyle buluşturacak.

Bir dönemi dans ve müziğin estetiği ile aralayan bazen düşündüren bazen de güldüren, "Fehim Paşa Konağı" adlı oyun da 10 Kasım Perşembe ve 11 Kasım Cuma günü saat 19.30'da, 12 Kasım Cumartesi günü ise saat 14.00 ve 19.30'da izlenebilecek.

SDT, 17 Kasım Perşembe günü ise saat 19.30'da Harold Pinter'in kaleme aldığı, Ergun Sav'ın çevirdiği, Nesimi Kaygusuz'un yönetmenliğini üslendiği, "Git Gel Dolap" adlı oyunu ilk defa seyircisiye sunacak.