Kayserililer, hemşehrileri 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı Ahmet Sever’in çıkarttığı ‘Abdullah Gül ile 12 Yıl’ adlı kitabına büyük ilgi gösterdi. Geçen hafta perşembe ve cuma günlerinden itibaren Kayseri’deki kitapçılarda satışa sunulan kitabın, günlük satış ortalaması 7-15 arasında değişti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanı Ahmet Sever’in, köşkte 12 yıllık görevi sürecinde yaşadıklarını kaleme aldığı ‘Abdullah Gül ile 12 Yıl’ adlı kitabı geçen hafta kitapçılarda satışa çıktı. Sever’in kitabı 4 gün sonra Kayseri’deki kitapçılarda da satışa sunuldu. Geçen hafta perşembe ve cuma günleri kitapçılardaki raflarda yerini alan ‘Abdullah Gül ile 12 Yıl’ adlı kitabın satışları da beklenenin üzerinde. Kitapçılarda 6 gündür satılan kitabın günlük ortalama satış adedi ise 7 ila 15 arasında değişiyor.

Kitabın 30’uncu baskısının Kayseri’ye geldiğini aktaran bir kitabevi sahibi, “Kitabın ilk çıktığı gün çok insan bize geldi ve sordu. Ancak kitabı biz 4 gün sonra satışa sunabildik. Çünkü elimize ancak ulaşabildi. Kayseri’ye gelen kitabın 30’uncu baskıyı yapmış olması da ilginin fazlalığını gösteriyor. Kayseri’de de biz beklenenden fazla ilgi gördük. Şuan günlük 10-12 kitap satışı yapıyoruz ve yeni kitaplar için sipariş verdik. Kitapta Abdullah Gül yer alıyor olması hemşehrilerinin ilgisini artırdığını düşünüyorum” dedi.

Kırtasiye ve kitap satışı yapan bir kitapevi yetkilisi ise geçen hafta cuma günü gelen kitapların tamamen satıldığını dile getirdi. Ellerinde bulunan 100 kadar kitabın satışından sonra yeni siparişler verdiklerini belirtti. Başka bir kitapevi yetkilisi ise birçok kitap çıktığında satışların genelde ilk günlerde olduğunu ve ikinci ile diğer günler adet bazında bir iki taneye kadar düştüğünü dikkat çekti. ‘Abdullah Gül ile 12 yıl’ adlı kitabın ise Kayseri’de ilk günkü gibi satış adeti bulunduğunu ve yeni kitap talep ettiklerini dile getirdi.

Kitapla ilgili satış rakamlarının önümüzdeki günlerde daha da netleşeceğine işaret eden kitapevi yetkilileri, kitabı daha çok genç ve orta yaştaki insanların aldığına işaret etti.