Kütüphanede bulunan 5 bin 500 adet Kayseri kitapları koleksiyonunun kayıt altına alındığını söyleyen kütüphane sahibi Faruk Yaman, "Kayseri’nin hafızası, bilgisi, tapusu her şeyi Faruk Yaman Kütüphanesi Kayseri koleksiyonunda yer almaktadır" dedi.
"Faruk Yaman Kütüphanesi’nde 60 bin civarında eser mevcut" diyen Melikgazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Faruk Yaman, "Bu kütüphanenin en büyük özelliği 5 bin 500 adet civarında Kayseri kitapları koleksiyonu olmasıdır. Yani Kayseri’nin hafızası, bilgisi, tapusu her şeyi Faruk Yaman Kütüphanesi Kayseri koleksiyonunda yer almaktadır" ifadesinde bulundu.
Kütüphanede bulunan Kayseri kitapları koleksiyonunun kayıt altına alınması için çalışma başlattıklarını söyleyen Faruk Yaman, "Şu anda Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Doç. Dr. Serdar Sakin Bey’in başkanlığında 9 tarih bölümü öğrencisi Kayseri kitaplarını kayıt altına almaktadır. Bundan sonra Kayseri hakkında araştırma yapmak isteyenler daha bilimsel, daha kolay Kayseri kitapları eserlerini inceleyebilecekler ve bulabileceklerdir" diye konuştu.
Kütüphanedeki kitaplarla ilgili bilgiler veren Faruk Yaman, "Kayseri kitapları koleksiyonunda 1885’ten başlayan kitaplar mevcuttur. Bunların yaklaşık 400 tanesi Osmanlı dönemine aittir. Bunlar İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Osmanlıca’dır. Daha sonra Cumhuriyet dönemine ait Kayseri’nin çok özel koleksiyonları mevcuttur" dedi.