Afşin Belediyesi Düğün ve Konferans Salonunda sahneye çıkan Kazak tiyatro ekibi, 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyetler Birliği tarafından trenlerle sürgün edilen Ahıska Türklerinin yaşadıkları zorlu hayatı ‘Sonsuz Mutluluk’ isimli tiyatro oyunu ile Afşinli seyircilere aktardı.

Kazakistan Cumhuriyeti Sanat Emektarı seçilen ve tiyatronun sanat yönetmenliğini yapan Rahimcan Otarbayev, Afşin’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Afşinlilerin misafirperverliklerinden çok etkilendiklerini dile getiren Otarbayev, “ Bizlere burada sahne alma desteği veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven Bey’e gerçekten ve Afşinlilere teşekkür ediyoruz. Bizleri en iyi şekilde ağırladınız. Çok memnun kaldık.  ‘Sonsuz Mutluluk’ isimli tiyatro oyunumuz Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen uluslararası fuarda sahne almıştı. Kazak topraklarından sonra Türkiye’de ilk defa da Afşin’de sergilendi. Buranda sonra inşallah Malatya’da ardından Ankara’da seyirci karşısına çıkacağız. Bizi Afşinlilerle buluşturan Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkçe konuşan ülkeler, İslam dinine inanan insanlar artık birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Anavatanından sürgün edilen Ahıska Türklerinin hikayesini hepimiz biliyoruz. Benim en çok üzüldüğüm noktalardan bir tanesi Ahıska Türklerinin önemli bir kısmı Amerika’ya götürülmesidir.  Ama inanıyorum ki Türkçe konuşan ülkeler, İslam dinine inanan insanlar artık birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe daha umutla bakıyorlar. İnşallah yeniden tüm Türk kökenli kardeşlerimizle tek yürek olacağız. İnşallah ecdadımızı, atalarımızı, Orta Asya’dan gelerek tüm dünyaya nizam getirdikleri gibi yine hep birlikte Orta Asya’da ki kardeşlerimizle soydaşlarımızla, dindaşlarımızla yeniden dünyaya nizam getireceğiz. Bu millete rabbim yeniden tüm âleme nizam getirme şerefini bahşedecek. Güçlerimizi, yüreklerimizi birleştirdiğimiz zaman bölünmez bir bütün olacağız. Bu günleri gösteren yüce Rabbime hamd ediyorum. Kazakistan gelen kardeşlerimi bağrıma basıyorum. Siz Afşin halkına da çok teşekkür ediyorum bizleri yalnız bırakmadınız. İyi ki varsınız, iyi ki varsınız, iyi ki varsınız.” Açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından Kazakistan’dan gelen tiyatro ekibi Afşin Belediye Başkanı Güven’e Kazak Kaftanı hediye etti. Güven’de tiyatronun sanat yönetmenliğini yapan Rahimcan Otarbayev ve ekibine Eshab-ı Kehf tablosu takdim etti.