Kelebek kanadına dünyayı nakşeden MicroArt sanatçısı Mesut Kul, "Kelebek kadar narin ve bir saç teli kadar küçük tuvaller hayata bakış açımı değiştirdi." dedi.

Bursa Yıldırım Bayezid Rotaract Kulübü, ‘Kültür ve sanat sohbetleri’ teması ile gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında Türkiye’de MicroArt alanında yaptığı çalışmalarla adını duyuran Mesut Kul’u konuk etti. Kul, yanında getirdiği eserlerin yapılışları hakkında bilgiler paylaştı. Sheraton Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Mesut Kul, MicroArt sanatıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

MicroArt sanatına başlama öyküsünü de anlatan Mesut Kul, "Resim serüvenim, ben henüz çocukken hediye edilen bir düzine boya ile başlamıştı. O günden sonra hayallerim resimlere dönüştü ve ilerleyen yıllarla birlikte sanata olan ilgim de artmaya başladı." dedi. Kul, insanların büyüteç ile baktığı resimleri cerrah titizliğiyle çizmenin harika bir duygu olduğunu belirterek, "MicroArt, sanata yeni bir pencere açıp, izleyicisini ve sanatçısını algıda seçici olmaya yönlendiriyor." ifadesini kullandı. Kelebek kadar narin ve hatta bir saç teli kadar küçük tuvallerin hayata bakış açısını değiştirdiğini vurgulayan Kul, "İmkânsız denilen handikapları aşıyorsunuz. O fırçayı her elinize aldığınızda, kendinizi bir çocuk gibi heyecanlı ve bir kaşif gibi merak dolu hissediyorsunuz." şeklinde konuştu. Resim sanatına farklı kelimeler kazandırmayı amaçladığını ifade eden Kul, bu sanatın dünyaya tanıtılmasında katkısı olduğu için mutlu olduğunu sözlerine ekledi.