Adana Kent Konseyi, popüler kültürün etkisiyle unutulmaya yüz tutan hak kültürünün hatırlanması, bu değerlere sahip çıkılması adına Halk Kültürü ve Sanatı Çalışma Grubu oluşturdu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Artun, ÇÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Refiye Okuşluk Şenesen, ÇÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Esra Özkaya, Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Candan Yaygın, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ozan Aksu, Türk Halk Müziği Uzmanı Feridun Dalgınlı, Türk Halk Oyunları Uzmanı Kamuran Avşar, Bilim Teknoloji Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanı Ahmet Karataş, Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Yılmaz, Edebiyat Öğretmeni Songül Cansız, Araştırmacı-Yayıncı Ömer Faruk Beyceoğlu’dan oluşturulan grup ilk toplantısını Adana Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan’ın da hazır bulunduğu toplantıda, çalışma grubu başkanlığına Prof. Dr. Erman Artun, çalışma grubu sözcülüğüne de Ömer Faruk Beyceoğlu seçildi.

Halk Kültürü ve Sanatı Çalışma Grubu toplantısında öncelikle Adana Halk Kültürü alanında bugüne kadar yapılan çalışmaların envanterinin çıkarılması, eksik çalışmaların belirlenmesi, mevcut çalışmaların öncelikli olanlarının belirlenerek Adana halkının istifadesine sunulması konusunda yöntemin belirlenerek hayata geçirilmesi için gerekli çalışmanın başlatılmasına karar verildi.