Mekezi Samsun'da bulunan Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (KEYDER) Bafra Şubesi Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle 'Tarihe Sığmayan Destan: Çanakkale' adlı program düzenledi.

Canik Başarı Üniversitesi'nin sponsorluğunda Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşması yapan KEYDER Bafra Şube Başkanı Halil Özkök, “Çanakkale, Mehmetçiğin aslanlaştığı aynı zaman da şefkat kahramanı kesildiği, yokluğun varlığa galebe çaldığı, imanın zaferinin bayraklaştığı, toptan bir milletin istikbalini pazara çıkarıp ölüm kalım mücadelesi verdiği yerdir. Anlatılamayacak kadar çok harikulâde hadisenin vuku bulduğu, ehl-i keşfin işaretiyle, Resûlullah’ın da ruhaniyeti ile hazır bulunduğu Çanakkale hakkında pek çok kıymetli eser kaleme alınmıştır. Bu nadide eserleri okurken insan, kimi zaman göz yaşlarıyla, kimi zaman coşan bir gönülle, kimi zaman mahzun ve mükedder, kimi zaman da iftiharla olup bitenleri sanki bir sinema ekranından seyrediyormuş gibi olur ve 100 yıl önceki olayları hayalinde bir kere daha yaşar. Akıl almaz hadiseler, dehşetengiz olaylar zaman zaman insana gayri ihtiyari olamaz böyle şey dedirtir." dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan Tarihçi- Yazar Zafer Tarman 'Tarihe Sığmayan Destan:Çanakkale' adlı sunumunu gerçekleştirdi. Programda Çankkale Savaşı'nın bilinmeyen yönleri gözler önüne serildi. Sunumun ardından Şube Başkanı Halil Özkök tarafından şehit ailelerine çiçek takdim edildi.

Programın sonunda Özkök tarafından Canik Başarı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit Özkanca’ya etkinliğe verdikleri katkı nedeniyle plaket takdim edildi.

Programa; Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, Bafra Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Saadet Var, Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yusuf Kuloğlu, KEYDER Başkanı Ömer Kabaş, Samsun Ülkü Ocakları Başkanı H. Kürşat Geze, Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Müderrisoğlu, Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı İbrahim Akekmekçi, Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı Tacettin Koca, Aktif Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı Ercan Sırma ve TÜRKAV Bafra Şubesi Başkanı Gıyas Varol katıldı.