Bafra Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Bafra Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen “Sen de Bir Masal Anlat” yarışmasının finali yapıldı.

Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezi’nde icra edilen 'Sen de Bir Masal Anlat' yarışmasının finaline, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Mili Eğitim Müdürü Ali Katipoğlu, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve programı tertipleyen Bafra Atatürk Orta Okulu Müdürü Recep Arabacı katıldı. Bafra Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Altınay Aydın, Bafra Kızılırmak Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fatma Koç, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Murat Malkoç, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Canan Yılmaz ve Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müzik Öğretmeni Serkan Coşkun’un jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, finale kalan beş öğrencinin sıralamaları belirlendi. Programda öğrenciler jüri ve izleyiciler karşısında masalları anlatarak yarıştılar. Program daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan Masal Müzikali ile devam etti. Jürinin puanlamaları hesaplamasının ardından dereceye giren öğrencilere katılımı belgeleri ve hediyeleri verildi.

Yarışma sonucunda Kibritçi Kız Masalı performansı ile Bafra Sürmeli Ortaokulu’ndan Gizem Arslan birinci, Güneş ve Rüzgar Masalı performansı ile Bafra Atatürk Orta Okulu’ndan Aylin Yılmaz ikinci, Kırmızı Başlıklı Kız Masalı performansı ile Bafra Cumhuriyet Orta Okulu’ndan Aleyna Durmuş üçüncü, Rapunzel Masalı performansı ile Bafra Kızılırmak Orta Okulu’ndan Nimet Taşkan dördüncü, Kibritçi Kız Masalı performansı ile Bafra Ticaret ve Sanayi Orta Okulu’ndan Zeynep Gül Yurttaç ise beşinci oldu.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, yarışmada birinci olan Bafra Sürmeli Orta Okulu’ndan Gizem Arslan’a laptop, ikinci olan Bafra Atatürk Orta Okulu’ndan Aylin Yılmaz’a bisiklet hediye etti. Büyük bir cesaret örneği gösterip bu yarışmaya giren bütün öğrencileri tebrik eden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Dereceye girerek ödül alan öğrencilerimiz ve tüm katılımcı çocuklarımız için umut ediyorum ki bu başarılar onlar için bir başlangıç olur. Daha büyük başarılara imza atarlar. Bu vesile ile bu çocuklarımızda emekleri olan velilerimizi, öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Finalde üçüncü, dördüncü ve beşinci olan öğrencilere hediyeleri, Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer tarafından verildi. Bafra Cumhuriyet Orta Okulu’ndan katılarak üçüncü olan Aleyna Durmuş’a tablet, Bafra Kızılırmak Orta Okulu’ndan katılarak dördüncü olan Nimet Taşkan’a saat, Bafra Ticaret ve Sanayi Orta Okulu’ndan katılarak beşinci olan Zeynep Gül Yurttaç’a mp3 çalar hediye edildi.