Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri Tiyatro Topluluğu’nin liselerarası tiyatro festivalinde sahnelediği 'Misafir' adlı tiyatro oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Kılıçaslan Lisesi öğrencileri, Uluslararası tiyatro festivalinde sergilediği oyunla büyük beğeni topladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlen ve geçtiğimiz günlerde başlayan Tiyatro festivalinde Özel Kılıçaslan Liseleri Tiyatro Topluluğu, Bilgesu Erenus'un 'Misafir' isimli oyunuyla sanatseverlerin huzuruna çıktı. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda sergilenen iki perdelik komedi türündeki oyun, yaklaşık bir buçuk saat sürdü ve tiyatroseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Kılıçaslan Liseleri Tiyatro Topluluğu Öğretmeni Tolga Marangoz tarafından sahneye konulan oyunda, hayat şartlarının gereği olarak bir dönem Almanya’ya giden Türk vatandaşlarının trajikomik hayat hikâyeleri ele alındı. Öğrencilerden Emre Sitti ve Ahmet Turan Bulut'un teknik sorumluluğunu üstlendiği oyunda; Kuddusi Sarıkaya, Mehmet Atik, Ahmet Tuğrul Karataş, Rafet Cingil, Hayri Çetin, Fuat Hünkaroğlu, Taha Gönülataş ve Enes Safalı rol aldı.

Genç sanatçılar adeta profesyonel tiyatroculara taş çıkartırcasına üstün bir performans ortaya koydular ve uzun süre ayakta alkışlandılar. Oyunun sonunda sahneye davet edilen Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül, öğrencilerinin altı aydır hazırlık yaptıklarını ve bunun sonucu olarak mükemmel bir performans ortaya koyduklarını dile getirdi.

Uluslararası Tiyatro Festivaline Türkiye’nin yanı sıra; Almanya, Macaristan ve Fransa’dan toplam 37 Lise katılıyor. Uluslararası niteliği ile Türkiye’nin ilk ve tek Liselerarası tiyatro festivali olan etkinlik, 29 Mayıs günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.