Bitlis’in Tatvan ilçe kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Tatvan Aile Destek Merkezi'ndeki kilim kursu kursiyerleri ilk kilimlerini tamamladı.

İlçedeki Aile Destek Merkezi'nde yaklaşık 3 ay önce açılan kursa katılım gösteren 12 kursiyer hem kursu başarıyla bitirdi hem de dokudukları kilimleri tamamladı.
Kursiyerlerin bin bir emekle yaptıkları ilk kilimlerin kesimini ise kursu ziyaret eden İlçe Kaymakamı Murat Erkan ve eşi Çiğdem Erkan yaptı.

Kurs ziyaretinde kursiyerle sohbet eden Kaymakam Murat Erkan, daha sonra eşi Çiğdem Erkan ile birlikte üretilen el emeği göz nuru ürünleri inceledi.

Kursiyerlerin sabırla dokudukları kilimlerin her birbirinden güzel olduğunu dile getiren Kaymakam Murat Erkan, ilçede gerek bu mesleğin devamlılığını sağlamak ve gerekse kursiyerlerin yaptıkları ürünlerin pazarlanması noktasında destek sunmaya devam edeceklerini söyledi.

İkinci kursun TADEM 1’de Eylül ayında başlayacağını kaydeden Kaymakam Erkan, daha sonra kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.