Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Proje Koordinatörlüğü ve Eurodesk Temas Noktası ile Katpatuka Film işbirliğinde düzenlenen ve 1. Kapadokya Eurodesk Kısa film Festivali finalistleri belli oldu.

Kapadokya bölgesinde ilk kez düzenlenen yarışmaya toplam 253 film başvurdu. Başvuran filmler arasından belgesel, kurmaca ve deneysel kategorilerinde finalistler yayınlandı. Belgesel kategoride 6, kurmaca kategoride 6 ve deneysel kategoride 4 kısa film finalist olarak belirlendi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Serkan Başar, film ve dizi sektöründe önemli bir yere sahip olan Kapadokya bölgesinde ilk kez film alanında bir yarışma düzenlenmesine rağmen çok sayıda başvuru yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Daha önce Katpatuka Filmin kurucusu Yönetmen Mustafa Karakaya ile birlikte hazırladıkları 'Kapadokya Doğal Film Platosu' kitabı ile bu alanda önemli bir farkındalık yarattıklarını belirten Başar, kısa film festivali ile birlikte Kapadokya ve film temalarının, ulusal ve uluslar arası platformda, birlikte anılmaları için gayret gösterdiklerini dile getirdi. Başar ayrıca finale kalan 16 filmin bir üst kurulda değerlendirileceğini ve daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç himayelerinde sinema alanında önemli çalışmalara imza atmış bir sanatçının da katılımlarıyla Kapadokya Kısa Film Festivalinin düzenleneceğini ve seçilen filmlerin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşturulacağını vurguladı.

1. Kapadokya Kısa Film Festivali’nde belgesel kategoride Emre Karapınar (Hafsa), Emre Gül (Benden Önce), Özer Kesemen (Zen), Veysel Akşahin (Hala), Yahya Ercan (Gökkuşağı), Yavuz Selim Taşçıoğlu (Varosha), kurmaca kategoride Ahmet Bikiç (Mama), Furkan Yazgeç (Sıradaki), Hayrullah Eker (Tutunmak), Orhan Dede (Ev), Serdar Kaptı (Yumurta), Tufan Taştan (Vitrin) ve deneysel kategoride Alper Akdeniz (Leke), Bilgi Diren Güneş (Natürmorg), Cem Uçar (sekiz) ve Hasan Kılıç’ın (Dönüşüm) kısa filmleri finale kaldı.