Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kafeye gelen müşteriler, sipariş vermeden önce masalarında kitap menüsü ile karşılaşıyor.

Türkiye'nin ilk kitap kafesi Antalya'nın Manavgat ilçesinde açıldı. Müşteriler, kitap kafede bir yandan yiyeceklerini yerken bir yanda da masalarında bulunan kitapları inceliyor. Kafede, Manavgat'a tatile gelen ve yerleşik yaşayan yabancılar içinde İngilizce, Rusça, Felemenkçe, Fransızca, İtalyanca ve Almanca kitaplar bulunuyor. Kafeye gelenler, bir yandan çaylarını, kahvelerini içerken ve tostlarını yerken aynı zamanda kitap kafenin geniş kütüphanesinden yararlanabiliyor.

Manavgat Kitap Kafe Evi'nin sahibi Devrim Çetin, kitap kafeyi insanların kitapla tanışması için açtığını söyledi. Bu tarzda kitap kafe evinin ülkede bir ilk olduğunu belirten Çetin, insanların çaylarını ve Türk kahvesini yudumlarken kitap okumada vakit ayırmalarına öncülük etmek istediklerini kaydetti. Kitap kafeye en fazla rağbeti Manavgat'a tatile gelen turistlerle yerleşik yaşayan Alman, Rus, İngiliz, Hollandalı, Belçikalı, Norveç, İsveç, İsviçre, Finlandiya ve Avusturyalıların ilgi gösterdiğini belirten Çetin, "Kafemizde müşterilerimiz sipariş vermeden önce masalarına konan kitaplarla tanışıyor. Genelde kafemize kitap severler geliyor. Siparişlerini verirken masadaki kitaplara göz gezdirme imkanı buluyor. Amacımız insanlar midesini doyururken kitap okuyararakta gönül ve ruh dünyalarını doyuralarını istiyoruz. Bugüne kadar hep pozitif tepkiler ve teşekkürler aldık. Gençlerimizin ilgiside çok güzel. Bir gencimizin Türk kahvesi içirken bir kitapla tanışması bizim en büyük kazancımız." diye konuştu.

Alman mimar turist Maria Hengel, bu tür kitap kafelerin Almanya'da yaygın olduğunu söyledi. Kendisinin 55 yıldır düzenli kitap okuyucusu olduğunu belirten Hengel, günlük en az 2 saat kitap okumaya vakit ayırdığını kaydetti. Hengel, "Bu tür kitap kafeler Almanya'da var. İnsanlar masalarında yiyeceklerini yerken, bir yanda da kitaplarını okuyor. Uygulamanın Türkiye'de var olması sevindirici." ifadesini kullandı.