Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından ikincisi düzenlenen 'Kitap Okuyan Bilir Yarışması' gerçekleşti.

Amacı eğitim çağındaki çocukların dikkatini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığını kazandırmak olan ‘Kitap okuyan bilir’ isimli kitap okuma yarışması Merve düğün salonunda beş seans üzerinden yapıldı ve bin 563 öğrenci katıldı. Yarışmaya katılan öğrencilerden Elanur Kahraman, "Bana göre kitap sınavı kolaydı diğerlerine göre. Bilmem dereceye girer miyim? Yaralı Kuş, Armut Piş Ağzıma Düş, Masal Şekeri adlı kitapları okuduk." dedi.

DEĞDER adına konuşan öğretmenlerden Ali Ünlü ise "Kitap Okuyan Bilir Yarışması'nın ikincisini düzenliyoruz. Birinci sınavı birinci dönem gerçekleştirmiştik, şu anda ikincisini gerçekleştiriyoruz. Marmara genelinde ve Batı Karadeniz'de gerçekleştirdiğimiz sınav ilimizde Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin düzenlemiş olduğu sınav. Biliyorsunuz ülkemiz kitap okumada dünya genelinde oldukça geri sıralarda. Gelişmiş ülkelerde oldukça çok ileride olduğunu görüyoruz. Biz de bir nebze olsun ülkemizin gelişmesine katkıda bulunabilmek için tüm Türkiye genelinde böyle bir sınav düzenleniyor. İlimizde de Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak sınavı yürütüyoruz." açıklamasını yaptı.

Öğretmenlerden Nilüfer Bayraktar ise "Öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmeyi, içeriği çok güzel kitaplar okutmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.