Gaziantep Eğitimciler Derneği’nin düzenlediği Kitap Okuyan Bilir yarışmasının birincileri ödüllerini aldı.

Türkiye geneli düzenlenen Kitap Okuyan Bilir yarışmasının Gaziantep etabı, Güney Eğitimciler Federasyonu üyesi olan Gaziantep Eğitimciler Derneği’nin düzenlediği ödül töreniyle tamamlandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya Türkiye genelinde 200 binin üzerinde katılım sağlanırken, Gaziantep’te de 5 bin kişi katıldı.

Ödül töreninde 2. sınıf kategorisinde, 3. sınıf kategorisinde, 4. sınıf kategorisinde, 5. ve 6. sınıf kategorisinde, 7. ve 8. sınıf kategorisinde ve lise kategorisinde olmak üzere 6 kategoride dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Toplamda 76 öğrenciye ve 9 öğretmene hediyeler takdim edildi. Birinciye tablet, ikinciye bisiklet, üçüncüye kol saati ve kitap, dördüncü zeka oyunları ve diğer dereceye girenlere MP3 ve kitaplar hediye edildi.

Gaziantep Eğitimciler Derneği Öğrenci Komisyonu Başkanı Tuncay Zorlu, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini belirterek, “Bizler ülkesine ve milletine hizmet etme sevdası olan öğretmenler olarak, öğrencilerimize milli ve manevi değerleri kazandırma konusunda kendi değerlerimizi anlatan kitapların öğrencilerimiz tarafından okunması isteriz. Bu yarışmanın da, öğrencilere evrensel değerleri öğretme noktasında katkısı olacağına inanarak yarışmayı başından sonuna kadar tüm üye ve gönüllü öğretmenlerimiz ile destek olduk. Yarışmamızda başından sonuna kadar büyük bir özveri göstererek katkı sağlayan eğitim gönüllüsü öğretmen arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum." dedi.