Artvin Memurlar Derneği ve Anadolu Eğitimciler Federasyonun'un iş birliği ile düzenlenen 'Kitap Okuyan Bilir' adlı kitap okuma yarışmasında birinci gelen öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Artvin Menderes Koleji konferans salonunda düzenlenen programın açılışında Artvin Memurlar Derneği adına İsa Uzun konuştu. Derneğin 2012 yılında kurulduğunu hatırlatan Uzun, "Bugüne kadar birçok sosyal, kültürel faaliyetlerle Artvin'imize katkı sağladı. Bizler dernek olarak dünyanın neresinde bir güzellik duysak, görsek hemen onu Artvin'imize getirmenin yollarını araştırıyoruz. Bu yarışmayı da duyduğumuzda tam bize göre dedik ve kolları sıvadık. Allah'a çok şükür bugün bunu başarmanın sevincini yaşıyoruz." dedi.

Basın İlan Kurumu'nun 2014 tiraj raporuna göre Türkiye'de günlük gazete satışının yaklaşık iki buçuk milyon olduğuna dikkat çeken Uzun, "Buna karşılık Almanya'da 33 milyon, Amerika Birleşik Devletleri'nde 63 milyon, Japonya'da 68 milyon, dünya genelinde en çok satan 20 gazeteden 9'u Japonya'da. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı bir araştırmaya göre gençlerin yüzde 61'i hiç kitap okumuyor, maalesef, üzülerek ifade ediyorum. Ülkemizde 65 milyon kişiye bir kütüphane düşerken, her 95 kişiye bir kahvehane düşüyor. Böylesine oturan bir toplumun kitap okumaya ne kadar zaman ayırdığını baktığımızda ise kişi başına düşen günlük ortalama okuma süresinin Almanya'da 20 dakika, ülkemizde ise sadece 20 saniye olduğunu görüyoruz. Türkiye'de sigara içme oranına da kısaca değinmek istiyorum. TÜİK'in yaptığı küresel yetişkinler tütün araştırmasının sonuçlarına göre 15 yaş üstü sigara içme oranı yüzde 33, Türkiye bir yılda kişi başı ortalama 1399 sigara tüketim ile dünya ülkeleri arasında 25 inci sırada yer alıyor. Diyorum ki sigara içmek tiryakilikse, kitap okumak aşktır. Çocuklarımız ve gençlerimiz arasında bu aşkı büyütmeliyiz."

Uzun, il genelinde 500 öğrencinin sınava katıldığını belirtirken, 6 kategoride ilk 10'a giren 60 öğrenciyi ödüllendirdiklerini bildirdi. İkinci yarışmalarının da başladığını belirten İsa Uzun, katılımın yine en yüksek seviyede olmasını arzuladıklarını, okuma oranını artırmak için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

Program, Menderes Koleji Müzik öğretmeni Bünyamin Yıldırım ve Fen Lisesi tarih öğretmeni Recep Özer'in verdiği mini konser ile devam etti. Konserin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın birincileri: 2. sınıflarda Başar Göktürk ve Zeren Yavuz; 3. sınıflarda Kemal Aragöz; 4. sınıflarda Hasan Emre Erkök; 5 ve 6. sınıflarda Rabia Özlem; 7 ve 8. sınıflarda Selim Sude Yavuz; liseler arasında Alim Aşçı.