Dört yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Türk halk müziği sanatçısı 'Kıvırcık Ali' lakaplı, Ali Özütemiz, Bakırköy Belediyesi’nin organizasyonuyla anıldı. Etkinlikte bir çok sanatçı okudukları Türkülerle Kıvırcık Ali sevenlerini duygulandırdı.

Bakırköy Belediyesi, 4 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Türk halk müziğinin sevilen sanatçısı Kıvırcık Ali olarak tanınan Ali Özütemiz için Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde anma töreni düzenledi. Törene, CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, sanatçılar Latif Doğan, Sabahat Akkiraz, Alişan, İlkay Akkaya, Hüsnü Şenlendirici. ailesi ve sanatçının dostlfur katıldı. Sanatçılar sahneye çıkarak Türkülerle Kıvırcık Ali’yi andı. Vatandaşlarda, etkinliği büyük ilgi gösterdi. Kıvırcık Ali'nin oğlu Eren Özütemiz'de sahnede bir Türkü seslendirdi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, "Bende bir Kıvırcık Ali seveniyim. Rahmetliyi önceden de tanırdım. Yakın arkadaşımdı. Onun anısına böyle bir geceyi düzenlemek bizi çok mutlu etti. Onu yine rahmetle anıyorum. Bütün halk tzanlarına vermiş oldukları emeklerden dolayı en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Türk dilinin bugüne kadar böyle akıcı gelmesinde Osmanlıca’ya rağmen Türkçeyi böyle kullanmaları böyle sazı ve sözüyle böylesine güzel eserler kazandırmaları bizler açısından gurur verici.” diye konuştu.

Kıvırcık Ali'nin oğlu Eren Özütemiz ise, programa katılan bütün sanatçılara teşekkür ettiğini belirtti Özütemiz, 'Her sene böyle güzel organizasyonlar yapılıyor ama bu seneki biraz daha güzel oldu.” dedi.

Hüsnü Şenlendirici de şunları söyledi: “Benim şansım onunla tanışmak oldu. Hem tzanlığı hem müzisyenliği daha önemli insanlığıyla güler yüzlülüğüyle öizim gönlümüzde özel bir yeri vardı. Müziğimizle onu yad ediyoruz.”