Siyaset ve seçim gündemiyle bunalan Ankaralılar, Rusların ünlü Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu’nun konser ve gösterileriyle eğlendi. Dün gece ATO Congressium’da yaklaşık 2,5 saat süren gösteride Ankaralılar stres atma imkanı buldu.

Geçtiğimiz hafta sonunda IEG Live ve Sa Organizasyon’un organizesiyle İstanbul’da sahne alan Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, dün gece de Ankara’daydı. Hem dansçıların gösterisi, hem de koronun seslendirdiği parçalar Ankaralılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Dans gösterilerinin yanı sıra koro hem 'Katyuşa', 'Kalinka', 'Kernina' ve 'Ave Maria' gibi ünlü Rus şarkılarını çaldı, hem de koronun solistleri popüler müzik parçalarını seslendirdi. Koro Pharrell Williams'ın 'Happy' ve Daft Punk'ın 'Get Lucky' isimli parçalarını çalmanın yanı sıra Mozart ve Verdi'nin opera aryalarını da yorumladı.

Rusya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 95. yılı çerçevesinde sahneye çıkan koronun Ankaralılara sürprizi ise İstiklal Marşı’nı çalıp okumaları oldu. Koro, ayrıca Tarkan'ın 'Şıkıdım' ve Barış Manço'nun 'Arkadaşım Eşşek' isimli eserlerini seslendirdi. Koro ayrıca 'Ceddin Deden' ve 'Genç Osman' isimli Mehter parçalarını da çaldı.

Konserlerin ana sponsorluğunu Escort Joye yaparken, topluluğa Rusya Büyükelçiliği de destek verdi.