Türkiye’de ilk kez düzenlenen 1.Ankara Uluslararası Komedi Festivali, 1 Nisan Dünya Şaka Günü’nde Ankara’da başlayacak. 12 Nisan’a kadar devam edecek festival süresince ünlü sanatçılar, Başkentlilerle buluşacak. Yenimahalle Belediyesi’nin Ankara’ya kazandırdığı Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi de bu eğlenceli festivale ev sahipliği yapacak. Festival, 1 Nisan Çarşamba günü Mahşer-i Cümbüş’ün gösterisiyle Nazım Hikmet’de başlayacak.

Ankara Kültür ve Sanat Etkinlikleri tarafından düzenlenen festival tiyatrodan, konsere, stand up gösterisinden çocuk oyunlarına kadar farklı pek çok etkinliği Ankara seyircisiyle buluşturacak. Toplam 24 farklı etkinlik, her yaştan ve her zevkten insana hitap ederken, minikleri ise Pepee ve Canım Kardeşim eğlendirecek.
Ünlü sanatçılar Erkan Can, Ferhan Şensoy, Bülent Kayabaş, Cem Davran, Ayşen Gruda’nın yanı sıra Nihat Sırdar, Alpay Erdem, Serdar Gökalp, Ece Ercan gibi isimler de sahne gösterileriyle Başkentlileri, kırıp geçirecek.

“NAZIM’DA EĞLENCE VAR”

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi de bu festivale ev sahipliği yapacak. Festival boyunca Nazım Hikmet’de 6 ayrı etkinlik, Yenimahalle seyircisiyle buluşacak.
İlk olarak doğaçlama tiyatronun Türkiye'deki öncüsü olarak görülen Mahşer-i Cümbüş, 1 Nisan günü saat 20.00'da Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak.
2 Nisan’da ise oyuncu kadrosunda Cem Davran ve Erkan Can'ın da bulunduğu "Alevli Günler" tiyatro oyunu saat 20.00’de Yenimahalle seyircisiyle buluşacak. Oyunda, kanser olduğunu ve yakın zamanda öleceğini öğrenen bir adamın, öldükten sonra inancı gereği yakılmak istemesi ve bunun sonucunda devlet kurumlarıyla çatışmaya girmesi komik bir dille seyirciye aktarılacak.

3 Nisan’da saat 20.30’da Nihat Sırdar ve Sivrisinek “Bütün Kızlar Toplandık” adlı gösterisiyle Yenimahallelileri güldürecek. 5 Nisan’da ise 12.00-14.00 saatleri arasında Yenimahalle’nin minikleri için ünlü çizgi film karakteri Pepee Nazım’da olacak.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek olan bir başka oyun ise, yine Cem Davran ve Erkan Can'ın birlikte sahne aldığı Bezirgan adlı oyun olacak. 5 Nisan saat 19.00'da başlayacak olan oyun, gülmek isteyenleri bekleyecek.

FERHAN ŞENSOY'DAN TEK KİŞİLİK PERFORMANS

Ferhan Şensoy'un 1987'den beri oynadığı "Ferhangi Şeyler" ise her yıl güncellenerek seyircinin karşısına çıkıyor. Gündelik olayları "Ferhan Penceresi"nden süzerek yorumlayan Ferhan Şensoy'un oyunu, 10 Nisan saat 20.00'de Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Yenimahalle seyircisiyle buluşacak.