Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü personeline “Konuşan Kitaplık” projesi tanıtıldı. İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk ve personelinin katıldığı etkinlikte Kütüphaneci Sali Eren Çankırı Halk Kütüphanesi hakkında kısa bilgi sundu.
İl Halk Kütüphanesi Müdürü Songül Kapusuz, herkesin hayatının belli bir dönemine kadar okumayı sevdiğini, okul bitince ve iş hayatına atılınca bu alışkanlığın kaybolduğunu, Çankırı Halk Kütüphanesi’nin Türkiye’de 9. Sırada bulunduğunu ifade etti. Araştırma veya üniversite kütüphanesi olmadıklarının altını çizen Kapusuz “Biz halk kütüphanesiyiz. Amacımız okuma alışkanlığını tabana yaymaktır. Şu kapıdan anne, baba, çocuk el ele girsin, beraber kitap okusun istiyoruz” diye konuştu.
EDES projesi kapsamında kabul edilen ‘Okuyan Kitaplık’ projesini slayt eşliğinde emniyet personeline anlatan Kapusuz, “Amacımız engellileri sosyal hayata kazandırmak. Çankırı’da 5 bin engelli var ama okuyan engelli sayısı çok az” ifadelerini kullandı.
İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk’te yaptığı konuşmada, Kapusuz’a teşekkür ederek, “Ülke olarak okumada dünya kriterlerinin altındayız. Bu çok üzücü bir durumdur. Okuma alışkanlığı küçük yaşta kazanılır. Bursa’da görev yaparken yılda yaklaşık 30 kitap okurdum. Çankırı’da iş yoğunluğu nedeniyle okumaya fırsat bulamıyorum. Okumayan insan duyduğuna, söylenene bakar, okuyan insan yorum yapar” diye konuştu.
Etkinlik emniyet personelinin 15 dakika kitap okuması ile sona erdi.