Güney Kore’nin büyük ajanslarından biri SM’in Yurt Dışı Genel Direktörü Ahn Su-wook, Türkiye’de konser vermek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.



Güney Kore’deki en büyük ajanslarından biri olan SM, bünyesinde Super Junior, EXO, TVXQ, Girls' Generation gibi dünyaca ünlü müzik gruplarını bulunduruyor. Kapılarını ülkedeki yabancı basına açıp, çalışmaları hakkında bilgi veren ajans, aynı zamanda bazı şarkıcıları ile yabancı basını bir araya getirdi.



Super Junior’dan Donghae ve Eunhyuk, f(x)’den Luna ve Red Vellet’ten Seulgi ve Wendy'nin katıldığı söyleşide, şarkıcılar yabancı basının sorularına cevap verdi. Dünya çapında kazanılan bu sevgi karşısında aslında çok utandıklarını söyleyen Super Junior üyeleri, “Halkın bizi neden bu kadar çok sevdiğini anlamış değiliz.” ifadelerini kullandı. Türkiye’deki hayranları ile bir buluşma düzenleyip düzenlemeyeceklerini sorusu üzerine Donghae ve Eunhyuk şöyle cevap verdi: “Türkiye’deki hayranlarımızdan hep mesajlar alıyoruz. Biz zaten konser dışında da Türkiye’ye gitmek istiyoruz. Türkiye’de konser de vermek istiyoruz. Ama şu an tam olarak bu planlarımız ne zaman gerçekleşir bilemiyoruz.”



KORELİ GENÇ ŞARKICILARIN BAŞARILARININ SIRRI



Güney Koreli genç sanatçıların dünya çapında başarı sağlamasını sırrı hala tam anlaşılmış değil. Bu yönde sorular gelmesi üzerine SM’in CEO’su Kim Young-min, “Sanatçılarımız çok gayret ediyorlar. Gayretlerinin semereleri bu.” dedi. “Bir sanatçı müzik klibi ile beraber çıkış yapması için en az bir yıl dans ve ses dersleri alıyor. Bir yere konsere gideceksek, en az 30 ila 50 gün öncesinde sanatçılarımız prova yapmaya başlıyor.” diye sözlerini devam ettiren Kim, “Onlar, sahnede o şarkıları dansları ile beraber ruhunun derinliklerinden gelerek yapıyorlar. İşte bundan dolayı büyük bir başarı yakalıyorlar.” ifadelerini kullandı.



TÜRKİYE’DE KONSER GÜNDEMDE



Güney Koreli şarkıcıların yurt dışında büyük bir ilgi toplaması ile ülkedeki ajansları yurt dışı pazarına yönelik çalışmalar yapmaya başladı. Bu bağlamda SM de dünyanın birçok yerinde konser düzenliyor. SM’e bağlı şarkıcıların Türkiye’de de bir çok hayranı olunca, SM’in Türkiye’de bir konser yapıp yapmayacağı merak konusu. Bu yöndeki sorulara cevap veren SM’in Yurt Dışı Genel Direktörü Ahn Su-wook, Türkiye’de konser vermek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. “Biz ilk birkaç konserimizde kâr amacı gütmeyiz genelde. Güney Amerika’daki konserlerimize 10 bin kişinin bile gelmediği oldu. Şu an sorun, konser yaparsak, kaç kişinin geleceği değil.” ifadelerini kullanan Ahn, “Halihazırda Türkiye’de beraber çalışacağımız bir partner bulmuş değiliz. Öte yandan Türkiye şartlarına uygun bir konser içeriği ayarlamamız lazım. Türkiye’nin kendine has bir kültürü, gelenekleri var. Konserlerimizde Türkiye’nin kültürüne, ananesine ters şeylerin olmasını istemiyoruz.” şeklinde konuştu.