Üniversite ve TEOG sınavlarına hazırlık yayıncılığının lideri Körfez Yayınları, son zamanlarda teknolojiye yatırım yaparak altyapısını güçlendirdi. Körfez Yayınları Genel Müdürü Halit Dağcı, yayın ve ürün çeşitliliği açısından kalitesini arttırarak Türkiye’de isimlerini duyurduklarını söyledi. Dağcı, “Bu sayede gerek devlet okullarında gerek özel kolejlerde ve dershanelerde tercih edilen yayın olduk.” dedi. Körfez Video, Körfez TV, Tekno-Körfez, akıllı tahta ve akıllı defter uygulamalarıyla altyapıyı geliştirdiklerini kaydeden Dağcı, şöyle devam etti: “Tüm soruların çözümü video ortamına aktarıldı. Öğrenciler, öğretmene ihtiyaç duymadan internetten karekod uygulamalarıyla çözüm videolarına ulaşabiliyor. Öğretmen ve öğrencilerimizin işini kolaylaştıran akıllı tahta uygulamaları ve akıllı defter uygulamalarıyla eğitim ve öğretim daha anlaşılır hale geliyor. Bu uygulamalara eklenen animasyonlar ise öğrencilerin derslere konsantrasyonunu daha da arttırdı.”

‘AKILLI TAHTA VE DEFTERLE DERSLER DAHA DA ANLAŞILIR HALE GELDİ’

Akıllı tahtalara uyumlu ders sunumları da ürettikleri bilgisini veren Genel Müdür Dağcı, “Buna ek olarak öğrencilerin de akıllı tahtalardaki ders sunumlarını izleyebilecekleri akıllı defter geliştirdik. Bu uygulamalar birbiriyle uyumlu olduğu için dersler daha verimli ve anlaşılır hale geldi. Öğrencilerimizin şu anda derslere yetişememe, dersleri anlayamama, konsantre olamama gibi sorunları ortadan kaldırmış olduk. Dersi kaçıran öğrenciler, bu uygulamalar sayesinde tekrar alabilme imkanına kavuştu. Akıllı tahta ve akıllı defter uygulamaları, öğrenci ile öğretmen arasındaki diyaloğu daha da arttırdı. Öğrencinin derse konsantrasyonunu maksimum seviyeye çıkardı. Uygulamaların içine koyduğumuz video animasyonlarla sınıf içinde deney yapılabiliyor. Öğrenci, olayın nasıl gerçekleştiğini net bir şekilde gördüğünden dolayı daha kalıcı öğrenme şansına sahip oluyor. Dolayısıyla akıllı tahtaların her türlü nimetlerinden istifade etmiş oluyorlar.” diye konuştu. Soru bankalarının tamamına yakınını karekod uygulamalarıyla öğrencilerin istifadesine sunduklarını da aktaran Dağcı, “Şu anda öğrencilerin hemen hemen hepsinin akıllı telefonu var. Dolayısıyla soruların çözümüne, karekodunu telefonlarına okutarak rahatlıkla ulaşabiliyorlar.” dedi.

‘HER SENE YOĞUN İLGİ GÖRÜYORUZ’

Fuar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Halit Dağcı, “Körfez Yayınları olarak yine İzmir Kitap Fuarı’na muhteşem bir stantla katıldık. Her sene olduğu gibi bu sene de yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Körfez Yayınları'na ilgi, her geçen yıl daha da artıyor. Sosyal sorumluluk projesi olarak hizmete sunduğumuz 'korfezvideo.com' internet sitesinden öğrencilerimiz, 7 gün 24 saat tamamen ücretsiz ders dinleyebilecek. Önümüzdeki yıl dershaneler de kapanıyor malum, üniversite ve TEOG sınavlarına hazırlanacak olan öğrencilerimiz, bu siteyi kullanarak ücretsiz ders dinleyebilirler.” şeklinde konuştu.