Kosova'nın Prizren kentinin ev sahipliğinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali' başladı.

Kosova'da 9 gün boyunca sürecek olan festivalde, dünyanın 43 ülkesinden 223 belgesel ve kısa film sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Festival kapsamında Prizren’deki 8 sinemada kısa film ve belgeseller sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

8-16 Ağustos tarihleri arasında yapılan festivale Türkiye'den de katılım var. Kazım Öz, yönetmenliğini yaptığı ‘He Bû Tune Bû’ (Bir Varmış Bir Yokmuş) filmi ile festivalde bulunuyor. Cem Kaya'nın "Remake Remix, Rip Off" belgeseli ise 60-70'li yıllardaki Türk sinema endüstrisini konu alıyor. Gürcün Keltek de yarışmaya "Koloni" adlı belgeseli ile katılıyor.

Festival Sanat Yönetmeni Veton Nurkollari yaptığı açıklamada, "Dokufest tekrar yeni süprizlerle, heyecanla geldi. Yüksek kaliteli filmleri seyircilere sunmaktan çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali ilk gününde Morgan Knibbe'nin "Those Who Feel the Fire Burning” kısa filmi ile açıldı.