Belediye Başkanı Musa Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Kozan'ın tarihi eserleri, kültürel birikimi, özgün coğrafyası ve doğal değerleri ile eşsiz bir kent olduğunu, ilçeyi tarihi ve turistik değerleri ile Türkiye'de ve dünyada görünür kılmak için öncelikli olarak turizme yatırım yapmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kültür varlığı olarak tescil edilen,  Aslanpaşa Mahallesindeki Yapıcı Konağı'nın bir süre önce sahipleri tarafından belediyeye hibe edildiğini anımsatan Öztürk, Belediyenin de tarihi yapı ve konakların bölge turizmine kazandırılması çalışmaları kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından desteklenen restorasyon projesi hazırladığını kaydetti.

Projeye sağlanan mali destekle, konakta geçen yıl aralık ayında başlatılan restorasyon çalışmasının tamamlandığını ifade eden Öztürk, şunları belirtti:

"İlçemizin köklü ailelerinden Yapıcı ailesine ait olan taşınmaz kültür varlıklarımızdan Yapıcı Konağı'nın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hazırladığımız restorasyon projemiz tamamlandı. Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış bir kültür varlığı daha kurtarıldı. Binanın tefrişini kültür ve tarih turizmine yakışacak şekilde yaptıktan sonra Arıkan Konağı gibi butik otel olarak değerlendirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."

Başkan Öztürk, çalışmalarında kendilerine destek veren Kalkınma Bakanlığı, Adana Valiliği ve ÇKA ile proje ekibine teşekkür etti.