Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı, 16 – 19 Mart 2017 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılan 44. İstanbul Jewelry Show Uluslararası Kuyumculuk ve Mücevher Fuarına katıldı.

Fuarda Üniversitemizi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Alaaddin Gündeş, Öğr. Gör. Hakan Özger, Öğr. Gör. Mustafa Söyler, Öğr. Gör. Zeynep Bıçak ve görevli öğrenciler temsil etti.

Üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanlarınca tasarım, çizim ve üretimleri el işçiliği ile yapılarak sunulan ürünler, fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu. Sim sırma işi işlemeli kaftan ve çeşitli yöresel takılar beğeni toplarken, tasarımlar ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

İstanbul  Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk ve Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, KSÜ standını ziyaret ederek tanıtım ekibi ile bir süre görüştü.

HABER FOTOĞRAFLARI

KSÜ tanıtım ekibi, fuar süresince mücevherat ve takı sektöründen isimlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Fuar katılımcılarına Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi projesinin detayları aktarılarak, bölgeye getireceği katkılardan bahsedildi.  El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğretim elemanları tarafından projenin işletmelere olan bakışı ve ileriye dönük çalışmalarda işbirliği yapılarak Kahramanmaraş’a getireceği rasyonel değerler üzerinde duruldu. Kahramanmaraş’ın kuyumculuk potansiyeli, Üniversitemiz bünyesinde kurulacak olan Tasarım Merkezi ve Kahramanmaraş’ta yapımı halen devam eden altın imalatçılarının üretim merkezi olacak Altınşehir anlatılarak tanıtım yapıldı.
Üniversitemizin tanıtımı ve ilimizin geleneksel kuyum üretiminin ülke ve dünya geneline pazarlanabilmesi için bu tür organizasyonlar önemli bir fırsat teşkil ediyor.