Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda düzenlenen programda Osmanlı kıyafetlerini tanıtan bir defile gösterisinin ardından Kadın Sanatçılar Karma Sergisinin açılışı yapıldı. Sergi açılışına KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, KSÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Naciye Kurtul ve öğrenciler katıldı.

Katılımcıların sergiyi gezmesinin ardından “Türk Sanatında Kadın Sanatçılar” paneli gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Sergilenen eserlerin yapımı ve çiziminin yanında resmi görmek ve okumak da ayrı bir sanattır. Burada sergiledikleri eserlerle Türk kadını her alanda başarılı olduğunu göstermektedir. Geleceğimizin teminatı olan kadınlarımızı, başarılarından dolayı kutluyorum” diyerek farklı şehirlerden gelen akademisyen ve katılımcılara teşekkür etti.
Oturum Başkanlığını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı’nın yaptığı panele konuşmacı olarak, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aygül Aykut, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe F. Eroğlu katıldı.
Program, kadın sanatçıların müzik ziyafetinin ardından sona erdi.