Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Bakan ve Prof. Dr. İbrahim Solak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Şube Müdürü M. Tuncer Okumuş, öğretim elemanları, misafirler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı  yaptı. “Ebru sanatı, Türkler’in bulduğu ve dünya sanatına hediye ettiği su üzerine yapılan bir resim sanatıdır.” diyen Özkarcı,  her ebru örneğinin orijinal olduğunu, aynı ebruyu bir daha yapmanın mümkün olmadığını ve bu sanatla cüzî irade ile küllî iradenin bir arada gerçekleştirildiğini belirtti. Dekan Özkarcı, ebru sergisini açarak bu geleneksel sanatı öğrencilerle buluşturan Ayfer Özkan’a teşekkür etti.

Ayfer Özkan da konuşmasında “Renklerin, suyun üzerinde yaptığı ahenkli bir danstır ebru. Öyle bir dans ki, renkler kendi biricikliğini koruyarak birbiri içine giriyor fakat asla karışıp dolaşmıyor, safiyetlerini bozmuyorlar. Hem birbirleri içinde varlar hem de biricikler yani. Kısacası, vâhidiyet içerisinde ehâdiyetin simgesi.” şeklinde konuştu.

Ebru sanatının en güzel örneklerini sanatseverlerin beğenisine sunan sergi, 6 Mayıs 2016 tarihine kadar ziyarete açık olacak.