Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılan özgün resimler, Tıp Fakültesi Hastanesi fuayesinde sergilenerek, hasta ve yakınlarına moral veriliyor. 

KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesince bu yıl 11'incisi düzenlenen "Türkiye Üniversitelerarası Resim Yarışması"nda sergilenmeye değer görülen 65 resim, ilk kez bir hastanenin fuaye salonunda sergilenmeye başlandı. Türkiye'nin farklı kentlerinden onlarca sanatçının hayallerini işlediği resimler, bu kez hastaları ve yakınlarını sıkıntılarından uzaklaştırmak için sergileniyor.

Hastaneye gelen günlük yaklaşık 3 bin kişi, muayene sırasını beklerken zamanını sergi alanında resimlere bakarak geçiriyor. 

- "Resimler hastalar için psikolojik takviye oldu"

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tutuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günde en az 3 bin kişinin ziyaret ve tedavi için hastaneye geldiğini dikkate alarak, hasta ve yakınlarını rahatlatmak için böyle bir sergi açtıklarını söyledi.

Bu uygulamayla bir nebze olsun hastaları sıkıntılarından uzaklaştırabilmeyi amaçladıklarını ifade eden Tutuş, şunları kaydetti:

"Hastalarımız sıkıntılarından uzaklaşarak bu sergiyi gezme imkanı buldu. Resimler hastalar için psikolojik bir takviye oldu. Hastalarımızın bu ilgisini gördükten sonra hobi odaları açılması gerektiği fikri oluştu. Gerek bizim mezunlarımızdan gerekse hocalarımızdan destek alarak hastalarımıza günün belirli saatlerinde resim veya oyma çalışması yaptırarak içinde bulundukları sıkıntılarından ve hastalıklarından biraz olsun onları uzaklaştırmak istiyoruz."

Sergiyi bundan sonraki süreçte de hastaneye taşımaya devam edeceklerini anlatan Tutuş, oluşturulacak hobi odalarıyla hastalara tedavi anlamında katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

- "Hastalarımız tarafından büyük beğeni kazandı"

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Dilber ise resim sergisinin hastanede açılmasının hasta ve hasta yakınlarının beğenisini kazandığını dile getirdi.

Hastaların tahlilleri ve tedavilerini yaptırırken boşta kalan zamanlarını resim sergisini gezerek geçirdiklerini ve çok mutlu olduklarını gözlemlediklerini aktaran Dilber, "Tıpta insanların yüzlerini değiştiriyorsunuz, kalbini onarıyorsunuz, kemikleriyle oynuyorsunuz, işte bunlar da bir sanat. Müzik, resim ve doğa bunlar hep insanların psikolojisini rahatlatan, belki sıkıntılarından bir an olsun uzaklaşmasını sağlayan faktörler. Bu açıdan da iyi oldu" dedi.

Dilber, fuaye alanında açtıkları sergiyle bir farkındalık oluşturduklarını belirterek, "Buraya gelen insanlar o kadar sıkıntısı arasında resimlerle ilgilenerek acılarını belki biraz unutuyor" ifadelerini kullandı.