Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanlığı tarafından hain darbe girişiminin 3. yılı münasebetiyle ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resim Sergisi” açıldı.

GSF Sergi Salonunda KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, sanatçılar ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen sergi öncesi Rektör Can, açılış konuşması gerçekleştirdi.

Konuşmasına şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarak başlayan Rektör Can, “15 Temmuz’da milletin iradesine, birliğine ve beraberliğine kasteden hainlerin ülkemizi bölme girişimine 81 milyon olarak karşı çıktık. Milletin iradesine sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Herkes gördü ki Türkiye üzerinde böyle oyunlar oynanamaz.” dedi.

KSÜ olarak 15 Temmuz haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler veren Rektör Can, “Bu günü layıkıyla anmak, anlamak ve gelecek nesillere aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Birlik, beraberlik, bayrak ve vatanımızın bölünmezliği bunlar bizim kırmızı çizgilerimizdir. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ diyor şairimiz ve nitekim bayrağımız için biz 15 Temmuz’da 251 şehit verdik. Böyle bir şeye kimse yeltenemez. Eğer yeltenmeye kalkarsa biz canımızı bu vatan için birlik beraberliğimiz için vermeye hazırız ve biz bu şuurda öğrenciler yetiştiriyoruz.” diye konuştu.

GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı da kısa bir selamlama konuşması yaparak serginin gerçekleştirilmesine katkıda bulunanlara teşekkürlerini sundu. Dekan Özkarcı, bu anlamlı günü hatırlamanın ve unutturmamanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti

Konuşmasının ardından Rektör Can, kurdeleyi protokol üyeleri ile birlikte kesti. Öğrenci ve akademisyenlerin eserlerinden oluşan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resim Sergisi” hafta boyunca sanatseverler tarafından gezilebilecek.