Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tarih ve Kültür öğrenci topluluğu tarafından organize edilen etkinlikle KSÜ'de bir ilk yaşandı. Hıdrellez etkinlikleri çerçevesinde yapılan etkinlikte önce panel, ardından semah töreni yapıldı ve en sonunda da Kahramanmaraş'ın tanınmış ve sevilen simalarından Saçaklızade vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Emekli İmam Ali Demirdöğen'in duaları ile Hıdrellez pilavı ve ayran ikram edildi.

KSÜ Avşar Yerleşkesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda yapılan törende panel öncesi Tarih ve Kültür Öğrenci Topluluğu adına kürsüye ilk gelen KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Orhan Doğan oldu. Prof. Doğan katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ederken: “Toplumsal barışımıza katkı sağlayacağı düşüncesi ve inancıyla, milli birlik ve beraberliğimizi perçinleyen ve bir halk bayramı olan bu bayram kutlamasının hayata geçirilmesinde emeği geçen başta öğrenci topluluğumuz ve değerli başkanı olmak üzere teşekkür ediyorum” dedi. Hıdrellezin tarihinden de kısaca bahseden Prof.Doğan: “Hıdrellez temelleri Orta Asya'ya kadar uzanan ve ecdadımızın Türkistan coğrafyasında kutladığı bahar bayramlarından birisidir” dedi.

Adıyaman Hızır Üryan Ocağı'na bağlı Dede Ali Büyükşahin yaptığı kısa konuşmada Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde böyle bir etkinliğin ilk defa yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek başta Rektör Karaaslan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ardından KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Recep Gündoğan'ın başkanlığında ”˜Anadolu'da Hıdrellez Geleneği' konulu panele geçildi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr.İlyas Üzüm, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Ali Yaman ve KSÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Selahattin Söğüş tarafından  ”˜Hıdrellez'le ilgili verilen bilgilerin ardından, Adıyaman Hızır Üryan Ocağı'na bağlı Dede Ali Büyükşahin'in yaptırdığı dua ile Semah Törenine geçildi.

Semah töreninin sona ermesi ile Cahit Zarifoğlu Konferans salonu önündeki alanda misafirlere etli Hıdrellez Pilavı ve ayran ikram edildi. Saçaklızade vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Emekli İmam Ali Demirdöğen tarafından yaptırılan duaya hep birlikte amin denilerek bol bol fotoğraf çektirildiği törene KSÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Fatih Karaaslan, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.İsmail Bakan ve Prof.Dr. Mustafa Gül, Muharip Gaziler Dernek Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.