‘Türkiye Kuaförünü Seçiyor’ sloganıyla Türkiye genelinde bulunan kuaförler arasında milli takım oluşturmak isteyen Berberler ve Kuaförler Federasyonu, 11 ilde bölge yarışmaları yaparak, bölge birincilerinin katılımı ile Türkiye Milli takımını belirleyecek.

Yarışmaya katılacak olan ekip ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğini ziyaret eden Sivas Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ömer Şeker, 1 Haziran tarihinde Samsun’da yapılacak olan bölge yarışması hakkında bilgi verdi.

Yarışmaya yönetim kurulu ve 10 kişilik yarışmacı ekiple katılacaklarını ifade eden Şeker, “Federasyonumuz tarafından yapılacak olan Türkiye finalinin 8.'si Samsun Bölgesinde yapılacak. Erkek Berberleri Yarışması, Bayan Kuaförleri Kesim Renklendirme Yarışması, Bayan Kuaförleri Salon Topuz Yarışması, Bayan Kuaförleri Yüksek Fantezi Yarışması, Gelin Makyajı Yarışması, Show Makyajı Yarışması, Bayan Kuaförleri Tesettür Yarışması kategorilerindeki yarışmacılarımız mevcuttur. İnşallah Samsunda yapılacak olan bölge yarışmasında başarılı olup İstanbul’da yapılacak olan Türkiye finalinde Sivas’ı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal da bay ve bayan kuaförlerinin mesleklerini çok sevdiğini belirterek, yapılacak olan yarışmada kuaförlerin esnaf teşkilatını ve ili en iyi şekilde temsil edeceklerini belirterek başarılar diledi.