Bitlis’in Tatvan ilçesinde ki öğrenciler Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 26 – 31 Aralık tarihleri arasından Antalya’da düzenlenecek olan Satranç Turnuvasının Türkiye Şampiyonasına katılacaklar.

Tatvan Kaymakamlığı ve il Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün desteğiyle Türkiye Satranç Federasyonu Tatvan ilçe Temsilciliği öncülüğünde 12 öğrenci ile “küçükler” kategorisinde şampiyonaya katılacak olan Tatvan ekibi, şampiyonada iyi bir derece elde etmeyi hedefliyor.

Şampiyonadan iyi bir derece ile dönmeyi hedeflediklerini belirten Satranç Federasyonu Tatvan ilçe Temsilci Hasip Ece, şampiyonada kendi kategorisinde ilk 10’a giren sporcuların milli takıma gireceğini söyledi.

Şampiyonaya birçok ilden sporcunun katılacağını ifade eden Ece, “Satranç sporunun akademik başarıya doğrudan etkisi olması nedeniyle Satranç Federasyonu Tatvan ilçe Temsilciliği olarak bizler öğrencilerimizi bu spora yönlendiriyoruz. Bu vesile il ilimizde yapılan turnuvada dereceye giren 12 öğrencimiz Türkiye Şampiyonasına girmeye hak kazandı. Bizlerde bu öğrencilerimizle birlikte gerek kaymakamlığımız ve gerekse il Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüzün destekleri ile şampiyonaya katılacağız. Şampiyonada ilk 10’a girenler milli takıma seçilecek. Bizimde ne büyük hedefimiz öğrencilerimizin milli takıma seçilmelerini sağlamaktır. İnşallah bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Ben bizlerden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.