Küçük müzisyenler, piyano, kemane, yan flüt ve bağlama eşliğinde dünyaca ünlü müzik adamlarının eserlerini seslendirdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Resitalim Müzik Okulu kuruluşunun 10. yıl kutlamasını Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde öğrencilerle birlikte konser vererek yaptı. Müzik okulunun 10. yıl müzik sanat etkinliğinin açılış kurdelesini eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Asım Bozkurt, Resitalim Müzik Okulu Müdürü Dilber Gözübüyük ve öğrenciler birlikte yaptı.

10. yıl kutlama etkinliğinde müzik okulu öğrencileri Mozart'ın besteleri, Ludwig van Beethoven. 9. senfonisi ile İtalya barok klasik müzik bestecisi ve keman virtüözü Antonio Vivaldi'nin en bilinen eseri olan Dört Mevsim Konçertosu'nu seslendirdi. Öğrenciler, Mozart, Beethoven ve Vivaldi yan sıra Aşık Mahsuni, Neşet Ertaş ve Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü seslendirdi.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Dilber Gözübüyük, başta Avrupa Birliği(AB) ülkeleri olmak üzere gelişmiş ülkelerde müzik eğitiminin anne karnında başladığını söyledi. Türkiye'de anne ve babaların çocukları 9 yaşına başladığına bir müzik aletini öğrenme adına göndermede 'acaba erken mi?' diye endişeye kapıldığını belirten Gözübüyük, çocuklarda müzik kulağı keşfinin küçük yaşta ortaya çıktığı için eğitimin küçük yaşta verilmesi gerektiğini kaydetti. Manavgat'ın ilk müzik öğretmeninin kendisinin olduğunun altını çizen Gözübüyük, müzik öğretmeni olmasında öğretmen olan babasının teşvik ve katkısının yüksek olduğunu ifade etti. Geçen yıl müzik hayatının 40. yıl dönümünü bu senede okullarının 10'ncu yılını kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirten Gözübüyük, 10 yıl önce müzik okulunu açarken yakın dostlarının bu iş Manavgat'ta gitmez elindeki avucundaki birikimini üç, beş ay içinde bitirirsin diye uyarıda bulunduklarının altını çizdi. Resitalim'e üç beş ay içinde yeterli ilgiyi görmez diyerek kapanır düşüncesinde olanları Manavgat halkının yanılttığını vurgulayan Gözübüyük, müziğin bir gönül işi olduğunu, okulu para kazanmak için açmadığını kaydetti. Gözübüyük, "Kim ne derse desin eğitim kurumları para kazanmak için kurulmaz. Eğitim işinden çok para kazanarak zengin olanı duymadım. Resitali para kazanmak için kurmadım. Babamın, kızım Manavgat'ın ilk müzik öğretmenisin vefa borcun var vasiyeti üzerine kurdum. Biliyorsunun müzik okullarından para kazanılmaz. Hepimiz biliyoruz ki para kazanılacak başka işler var. Biz okulu Manavgat'ın müzik dehalarını keşfetmek için açtık. Okul açmamda da bana en büyük desteği eşim verdir. Kendisine müteşekkirim. " diye konuştu. Gözübüyük, okulu ilk açtıkları dönemlerde dünyaca ünlü Mozart ve Vivaldi'nin eserlerini seslendirdiklerinde bazı velilerin 'bu kapı gıcırtısını mı dinleyeceğiz' dediklerini dün gibi hatırladığını, bugün ise büyük salonda geniş katılımla binlerce müzikseverin ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Müzik okulunun 10. yıl anısına Halit Gözübüyük, eşi Dilber Gözübüyük'e iyi ki varsın diyerek plaket takdim etti.