Türkiye'de yetişen 100 orkide türünden biri olan Maraş Orkidesi'ne dikkat çekmek ve orkidenin doğa içerisinde korunmasına katkı sağlamak için düzenlenen Orkide Şenlikleri'ne çok büyük bir katılım oldu. Başta Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği başkanı Abdulhakim Eren ve dernek üyeleri olmak üzere, Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Göksun Belediye Başkanı ramazan Hurç, Geben Belediye Başkanı Vahit Kahveci, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Yusuf Temizkan, Balıkesir Üniversitesinden Profesör Doktor Bayram Yıldız'la birlikte çok sayıda gönüllü ve vatandaş katıldı.

Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği üyeleri ve basın mensupları Belediye tarafından tahsis edilen bir halk otobüsü ve dernek imkanları ile tutulan bir minibüs ve özel arabalarla şenliğin yapılacağı Geben beldesine gittiler. Dernek üyeleri sabah kahvaltısını Geben Belediye Başkanı Vahit Kahveci'nin evinde yaptılar. Daha sonra Kırk Su diye anılan bölgeye düzenlenen gezinin ardından Botaş Tesisleri'nde öğle yemeği verildi. Botaş Tesisleri'nde dernek üyelerimiz çok büyük bir misafirperverlikle karşılandı. Botaş IPT1 Operasyon Şef Mühendisi Sayın Murat GÜRKAN ve Kamu ve Halkla ilişkiler Uzman Sayın Mustafa Kemal GÜVEN büyük bir misafirperverlik örneği sergilediler. Festival saat 16.00 da başladı. Festivalin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Vahit Kahveci “orkidenin Kahramanmaraş için önemine” değindi.

“Bu festivalin orkide bitkisini korumak ve orkideden bilinçi bir şekilde faydalanmayı sağlamak için” düzenlendiğini söyleyen Kahveci, amaçlarının orkide sayesinde Geben ve Kahramanmaraş kültürünün korunmasına katkı sağlamak olduğunu” anlattı. Daha sonra “Geben ve Çevre Köyler Toplumsal Gelişim ve Girişim Derneği Başkanı Emine Karakaş”' yaptığı konuşmada “Festivalimizin amacı, bölgemizde yetişen ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Orkide bitkisine dikkat çekmek ve orkidenin korunması konusunda duyarlılık kazandırmaktır” dedi.

Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği başkanı Abdulhakim Eren, Kahramanmaraş'tan bir demet gülle geldik diye başladığı konuşmasında “Kahramanmaraş'ı tanımadığımızı, Kahramanmaraş kültürünün korunması ve doğal güzelliklerinin tanıtılması için el birliği içinde çalışılması gerektiğini” anlattı. Sayın Eren'in isteğiyle sahneye çıkan Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu'da kısa ama etkili bir konuşma yaptı. Vakkasoğlu konuşmasında birbirimizi sevmenin önemine değindi ve aile saadeti üzerinde durdu. Vakkasoğlu, “İstanbul'a gittiğimde İsviçre'den geldim diye hava atanlara ben de Geben'den geldim diyerek hava atacağım” dedi. Festivalde stand-up sanatçısı Salman Kapanoğlu'da 10 dakikalık harika bir kahkaha ziyafeti verdi. Özellikle anlattığı “Bağ Evi” hikayesi misafirlerden büyük alkış aldı. Kapanoğlu sahnede iki de şiir ziyafeti verdi. Halk oyunları ekibinin harika gösterisinin ardından KSÜ Müzik Grubu Grupsır doyumsuz bir müzik ziyafeti sundu. Festivali izlemeye gelen yüzlerce ziyaretçi zaman zaman şiddetlenen yağmura rağmen programı sonuna kadar takip ettiler.