Anadolu’nun en büyük fuarında imza günlerinin yanı sıra söyleşiler de tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 100. Kurtuluş Yılı etkinlikleri kapsamında bu yıl 6.’sı düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı’nda yazarlar okurları ile buluşmaya devam ediyor. Fuar alanında yayın evleri stantlarında imza günleri gerçekleştirilirken; söyleşi salonlarında da yazarlar sevenleriyle buluşuyor.

Kadın ve İnsan

Etkinlik takviminin 3. gününde de çok sayıda yazar kültür sanat dostlarıyla buluştu. Yazar Kadriye Arslan Kırdök, kültür sanat dostlarıyla ‘Kadın ve İnsan’ söyleşisi gerçekleştirdi. Ardından Yazarlar Mehmet Ulutürk ve Ejder Okumuş, ‘19. Ve 20. Asırda Düşüncede Yöntem, Mantık ve Usul Arayışımız’ konulu programlarını tamamladı.

Kitap Okuma Alışkanlığı

Yazar Abdullah İmamoğlu, ‘İslam Siyaset Düşüncesi’ konulu söyleşisinde adil devlet, erdemli şehir ve mükellef insan üzerine konuştu. Yazar Murat Tunalı, ‘Kitap Okuma Alışkanlığı ve Okuma Psikolojisi’ konusunda okurlarını bilgilendirerek, ebeveynlerin çocuklarıyla kitap okumasının, okuma alışkanlığının artmasına olanak sağladığını belirtti.

Kırk Yılın Hikayesi

Tarihçi Yazar Mehmet Işık ve Okan Tosun birlikte bir söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşide Işık, ‘100. Yılda Maraş Milli Mücadelesi ve İstiklalin Öncüleri’ konusunda Okan Tosun ise, ‘Suriye Türkmenleri ve Barış Pınarı Harekatı’ üzerine okuyucularını bilgilendirdi Yazar Vedat Kızıltepe ise ‘Kırk Yılın Hikayesi’ söyleşisinde yeni çıkan kitabını değerlendirdi.