Bursa Kent Konseyi (BKK) Kültür Sanat Çalışma Grubu üyelerinin hazırladığı ‘Kültür Sanat Haftası’nda Emirsultan Hazretleri anlatıldı, taş sanatı ve çarık dikimi ilgi duyanlara uygulamalı gösterildi.

BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun hazırladığı Kültür Sanat Haftası, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’ndeki tüm hızıyla sürüyor. Programın beşinci gününde Nur Mürevva tarafından taş sanatı, Mehmet Ali Erten tarafından ise çarık dikimi uygulamalı olarak gösterildi. Programın ikinci bölümünde ise Ahmet Bayer tarafından ‘Emirsultan Hazretlerinin’ hayatını ve Bursa’nın tarihi anlatıldı. Bursa’nın, Osmanlı topraklarına yeni katıldığı dönemlerde Emirsultan hazretlerinin şehre teşrif ettiğini hatırlatan Bayer, İslamiyet’i insanlara yaşayarak göstermek amacıyla Hz. Peygamber (SAV)'in manadaki işareti üzerine gönderildiğini belirtti. Vazifesini hem devlet adamlarına hem de vatandaşa karşı eksiksiz yaptığını aktaran Bayer, Emirsultan Hazretleri'nin hayatı hakkında bilgi verdi. Peygamber torunu, seyyid, alim, veli olan Emirsultan Hazretleri'nin hem din, hem tarih yönünden önemli bir şahsiyet olduğunu söyleyen Bayer, Molla Fenari ve Somuncu Baba Hazretleri gibi önemli alimlerle olan ilişkisine dikkat çekti. Bayer, yeni fethedilen yerlerin manevi fatihlerinden olan Emirsultan Hazretleri ve alimlerin dünya durdukça yolunu şaşıranlara yol göstereceğini, maneviyatlarıyla insanlığı aydınlatacağını ifade etti.

Emirsultan Mahallesi hakkında da bilgi veren Bayer, dünyanın dört bir yanından insanların hala gelerek Allah dostunu ziyaret ettiğini hatırlatarak, yeni nesillere Allah dostlarını tanıtmak, anlatmak gerektiğini ifade etti.

BKK Başkan Yardımcısı M. Necati Şahin, verdiği bilgilerden ötürü Ahmet Bayer’e teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti. Program soru cevap bölümüyle sona erdi.