Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri şubesince 2014 yılı içerisinde kültür-sanata katkı sağlayanların ödüllendirildiği törende “Yılın Belediye Başkanı” olarak belirlendi ve ödül verildi.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince 18 ayrı bölgede toplantı ve konferans ve sergi salonu bulunduğunu ve bu tesislerin sanat ve sanatçının hizmetinde bulunduğunu ve bu mekânlarda birçok etkinlik düzenlendiğini söyledi. Büyükkılıç, tiyatro gösterileri, sanatçılara özel günler, yazar ve şairlere özel günler ve anma geceleri, Kültür ve sanat Dernek, Vakıf ve Birlikleri ile özel çalışmalar ile Melikgazi ilçesinin sosyal yaşamına renk katıldığını belirtti. Başkan, “Türkiye Yazarlar Birliği ile birçok etkinliğe ve projeyi gerçekleştirdik. Öykü yarışması, roman yarışması, tiyatro gösterileri, şiir günleri ile Belediye ve sivil toplum kuruluşun en güzel ortak çalışmasını sergiliyoruz. İstiklal Marşı, Çanakkale, Necip Fazıl, Mehmet Akif Ersoy gibi önemli gün ve haftalarda anma etkinlikleri düzenledik. Birçok eserin Kayseri’ye kazandırılmasını sağladık” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hunat çarşısında Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri şubesince 2014 yılı içerisinde kültür ve sanata katkı sağlayanların ödüllendirildiği törende “Yılın Belediye Başkanı” olarak seçilmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Yılın Belediye Başkanı olarak ödüllendirilen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ödülünü Yazar ve Şair Kadir Karaman’dan alan Başkan Dr. Büyükkılıç, bu ödülün aslında Melikgazi Belediye Camiasına verildiğini ve Belediye çalışmaların bu tür kurum, kuruluş ve mesleki oda ve derneklerce ödüllendirilmesinin çalışanları motive ettiğini ve şevk verdiğini sözlerine ekledi